Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pet friendly destinacija

Ponuda kakvu mnogi vlasnici ljubimaca priželjkuju: "Možemo se opustiti, popiti piće ili pojesti nešto zajedno"

Psi na plaži (Foto: Dnevnik.hr)
Psi na plaži (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Konstantin iz Rusije (Foto: Dnevnik.hr) Konstantin iz Rusije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Vlasnica apartmana Ivana Gržičić (Foto: Dnevnik.hr) Vlasnica apartmana Ivana Gržičić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Psi na plaži (Foto: Dnevnik.hr) Psi na plaži (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Psi surfaju (Foto: Dnevnik.hr) Psi surfaju (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Pas na stolici (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Osvježenje na moru traže i kućni ljubimci, a sve više vlasnika upravo prema tome odabire mjesto ljetovanja.

Na Kvarneru su to i prepoznali pa svoju obalu brendiraju kao - pet friendly destinaciju. Umi i Margo obitelji iz Njemačke "diktiraju" tempo, pa tako i godišnji odmor.

"Posebno smo tražili mjesto gdje možemo biti zajedno sa svojim psima. Gdje oni imaju prostor za igru i uživanje u slobodi", rekao je Rustan iz Njemačke reporterki Dnevnika Nove TV Katarini Jusić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obavezna kastracija i socijalizacija "Tragedija u Zadru mogla se izbjeći": Prijatelji životinja traže pravilnik o opasnim psima Ilustracija Veliki problem Nezbrinuti psi u međimurskim romskim naseljima veliki problem: Svaki put nađemo novih tridesetak pasa

I u Crikvenici su, kažu, pronašli sve. Jedna od najljepših psećih plaža na Kvarneru privlači četveronožne čupavce i njihove vlasnike iz cijelog svijeta.

"Ovo je odlično mjesto za Tonija i ostale pse kao i za nas. Možemo se opustiti, popiti piće ili pojesti nešto zajedno", kaže Mike iz Nizozemske.

"Dosta su ljudi ogorčeni oko tih pasa tako da bi ovo trebalo svugdje bit!", smatra Luca iz Crikvenice. "Kad je sa životinjama onda je to drugačija atmosfera, opuštena", kaže Alenka iz Zagreba.

Uz brčkanje i plivanje, ali i izležavanje na plaži tu je i ugostiteljska ponuda. Sladoled za pse pravi je hit. "Odlično mjesto za pse, imaju se čime zabaviti. Tu su igračke za pse i posude s vodom", kaže Konstantin iz Rusije.

Svaki četvrti Nijemac na odmor dolazi upravo u društvu svog ljubimca. Prepoznaju to i iznajmljivači. Životinje su u apartmane Ivane Gržičić dobrodošle već petnaestak godina.

"S dva psa obično dolaze; neki gosti ih vode sa sobom, neki ostave u kući, ali te pse uopće nije čuti", kaže Gržičić.

Upravo u brendiranju destinacije kao pet friendly na Kvarneru vide priliku za isticanje u moru svega što se nudi.

"Krećemo i s natjecanjima pas i vlasnik koji se natječu u plivanju i trčanju tako da je to jedna cijela ponuda", govori Vlasta Mastrović iz TZ Kvarnera.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene