Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Osumnjičen za ubojstvo Pukanića

Milenku Kuzmanoviću još dva mjeseca pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prijedlog istražnog suca posebnog odjela Okružnog suda u Beogradu, Vrhovni sud Srbije produljio je za još dva mjeseca pritvor Milenku Kuzmanoviću, osumnjičenom za umiješanost u ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, priopćeno je iz tog suda.

Protiv Kuzmanovića se provodi istraga zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kaznena djela zločinačko udruživanje i teško ubojstvo, djelujući u okviru organizirane kriminalne grupe koju je vodio, kako se osnovano sumnjiči, Sreten Jocić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra svjedočenje krunskog svjedoka U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Suđenje u Beogradu Kuzmanović negira sudjelovanje u atentatu na Pukanića

U priopćenju se dodaje da je Kuzmanoviću produljen pritvor jer bi, ako bi se našao na slobodi, mogao utjecati na Bojana Gudurića koji se nalazi u bijegu, a koga hrvatsko pravosuđe tereti da je jedan od neposrednih izvršitelja ubojstva vlasnika hrvatskog lista 'Nacional' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Kao razlog produljenja pritvora navodi se i postojanje opasnosti od Kuzmanovićeva bijega, kao i posebno teške okolnosti izvršenja kaznenih djela. Kuzmanović je bio uhićen u listopadu prošle godine u Hrvatskoj zbog sumnje da je iz Srbije donio eksploziv koji je korišten za atentat na Pukanića, kao i da je poslije ubojstva trebao omogućiti bijeg Robertu i Luki Mataniću, dvojici osumnjičenika koji su pritvoreni u Hrvatskoj.

Poslije 55 dana provedenih u pritvoru Kuzmanović je zbog nedostatka dokaza krajem prosinca 2008. pušten. Osim Milenka Kuzmanovića, koji je uhićen 30. svibnja u Beogradu, u vezi s ubojstvom Pukanića krajem travnja u Beogradu je uhićen i Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koji se također nalazi u pritvoru pod sumnjom da je organizator ubojstva.

Policija je 31. svibnja u Beogradu uhitila i Željka Milovanovića, zvanog Gavra, koji se sumnjiči za postavljanje bombe u čijoj su eksploziji 23. listopada 2008. ubijeni Pukanić i Franjić. (D.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene