Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravi i ukusni recepti kojima ćete začiniti ovo ljeto

Kušaj domaće u Studencu

PR
PR Foto: PR
Zdrava prehrana temelj je dobrog zdravlja, a u ljetnim mjesecima više no ikad aktualne su upravo teme brige o tijelu.

Obiljem zdravih i ukusnih plodova koje donosi, ljeto nam i pomaže u donošenju zdravijih odluka. Kako bi svojim kupcima omogućio kvalitetne i zdrave namirnice provjerenog podrijetla, Studenac već godinama ostvaruje partnerstvo s malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz raznih dijelova Hrvatske.

Dodatna je želja vodećeg maloprodajnog lanca na Jadranu i pružiti podršku OPG-ovima koji svojom ljubavlju i marljivim radom proizvode kvalitetno voće i povrće.

Kolovoz je tako u Studencu posvećen proizvodima domaćih OPG-ovaca – OPG-a Željko Bjeliš i OPG-a Mataga, oba iz Opuzena.

Ukusna zamjena za krumpir koja jača imunitet

Malo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Željka Bjeliša zaslužno je za ukusne butternut tikve i batate koje Studenac redovito nudi na svojim policama. Na ideju o uzgoju netipičnih kultura za dalmatinsko područje Željko Bjeliš došao je imajući na umu plodove koji su dugotrajniji, a istodobno bogati nutrijentima.

„Želja nam je bila uzgajati plodove koji mogu dulje stajati a da ne izgube na svojoj nutritivnoj vrijednosti i ne propadaju, pa smo došli na ideju uzgoja batata i butternut tikve. S obzirom na to da su posrijedi proizvodi koji nisu tipični za Dalmaciju, naravno, brinuli smo se hoće li izazvati interes, ali se, srećom, pobudilo zanimanje i iz godine u godinu sve su popularniji“, rekao je Bjeliš.

Krem juha od butternut tikve već godinama nalazi mjesto u dalmatinskim domaćinstvima, a kupci rado kupuju i batat.

„Batat je mnogima postao omiljen, što nam je iznimno drago jer smo počeli s uzgojem za naše podneblje novog ploda. No u Dalmaciji mnogima je sve češće zamjena za tradicionalni krumpir. Vidljiva je promjena u potražnji“, dodao je Bjeliš.

PR PR Foto: PR

Jela od batata oduševit će vaše ukućane i goste

Batat, poznat i kao slatki krumpir, namirnica je visoke hranjive vrijednosti. Bogat je vitaminom A, beta-karotenom te vitaminima C i B6. Zbog zanemarivog udjela masnoća, pogodan je za dijetalnu prehranu, a od njega se pripremaju i slana i slatka jela, od ukusnih kremšnita i drugih slastica do raznih slanih jela. Želite li oduševiti svoje ukućane i goste, Studenac vam donosi inspirativan recept za slasne njoke od batata, u kojima ćete uživati, a istodobno doprinijeti svojem zdravlju.

Osvježenje uz slatku kraljicu ljeta

Za mnoge je lubenica obilježje ljeta i desert u kojem uživamo bez grižnje savjesti jer je većim dijelom ispunjena vodom. Iako većina od nas misli kako je posrijedi voće, lubenica je zapravo povrće srodno buči, krastavcu i tikvicama. Studenac market svojim kupcima tijekom cijeloga ljeta donosi lubenice OPG-a Mataga.

Govoreći o svojem OPG-u, Mirko Mataga ističe kako je nastao kao nastavak obiteljske tradicije dulje od dva desetljeća.

„OPG Mataga nasljedstvo je jedne duge obiteljske priče. Nakon više od 20 godina, i sam sam se našao u uzgoju lubenica, poznate kulture u ovom dijelu Dalmacije. Plodovi nam stižu od lipnja pa sve do kolovoza i drago mi je da ih kupci prepoznaju, a i da im nudimo kvalitetan, ukusan i zdrav proizvod“, rekao je Mirko Mataga.

Za sve koji žele više od rashlađene kriške lubenice, Studenac inspirira receptom za osvježavajući sok od lubenice koji će ublažiti ljetne vrućine, a organizam ispuniti potrebnim vitaminima i mineralima.

PR PR Foto: PR

Kušaj domaće u Studencu

Pružajući potporu svojim partnerima lokalnim proizvođačima, Studenac je odlučan u promociji vrhunskih domaćih proizvoda.

Želja je tvrtke podržati hrvatsko gospodarstvo, a istodobno svojim kupcima omogućiti ukusne proizvode provjerene kvalitete. Također, Studenac akcija kupcima iz tjedna u tjedan nudi i uštedu probranim proizvodima po akcijskim cijenama.

Stoga svratite u obližnji Studenac i kušajte domaće, kušajte kvalitetno!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene