Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Precijenjene nekretnine

Kurier: Zagorec ne može prodati vile, preskupe su

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni general Vladimir Zagorec, u Hrvatskoj osuđen na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti u aferi dragulji, ne može prodati svoje nekretnine u Beču jer su precijenjene, objavio je austrijski list 'Kurier'.

List, naime, piše kako su propali svi dosadašnji pokušaji prodaje Zagorčeve skupocjene vile u bečkom 19. okrugu, koja je u prošlom stoljeću bila sirotište, a nakon Drugog svjetskog rata je dospjela u vlasništvo grada Beča koji ju je, pak, na dražbi 2006. godine prodao za neočekivanih 14 milijuna eura, umjesto planiranih sedam.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju

>> Zagorec prodao vilu u Beču za 1,15 milijuna eura

Kurier navodi da je Zagorec dosad uspio prodati samo jednu od svoje tri bečke nekretnine, vilu u ulici Doeblinger Cobenzlgasse, sredinom siječnja za 1,5 milijuna eura. Kupac je bila jedna austrijska tvrtka, a od dobivenog iznosa Zagorec je 800 tisuća eura dao banci Hypo Group Alpe-Adria i time podmirio otvoreno potraživanje te banke za kredit kojim je financirao kupnju vile.

Teško pronaći kupce

Kod preostale dvije nekretnine problem je što su kupljene po previsokim cijenama i za njih je teško pronaći kupce, kazao je za Kurier Zagorčev zastupnik. I te dvije nekretnine Zagorec je kupio uz pomoć kredita Hypo-banke. Vladimir Zagorec u Zagrebu je osuđen na sedam godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti 39,4 milijuna kuna koliko su vrijedili ukradeni dragulji koje je otuđio iz sefa MORH-a 2000. godine, kada je odlazio s dužnosti pomoćnika ministra obrane. Kaznu služi u Remetincu.

Ured austrijskog državnog tužitelja u Klagenfurtu Vladimira Zagorca tereti i za upletenost u sumnjive poslove s nekretninama u Hrvatskoj u sklopu afere Hypo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene