Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona počinje

Završeno ispitivanje vode na Bundeku i Jarunu: Evo rezultata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati ispitivanja i ocjene kakvoće vode biti će dostupni i na stranicama Hrvatskih voda.

Voda u zagrebačkim jezerima Jarun i Bundek izvrsne je kakvoće, a time i pogodna za kupanje, priopćila je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum.

Pročitajte i ovo Josipa Kosić Vukšić - 3 za dnevnik nove tv Je li suša utjecala na kvalitetu vode na zagrebačkim jezerima? Stručnjakinja otkriva što su pokazala testiranja Slika nije dostupna Ljetna osvježenja 3 ključna savjeta za kupanje

Početkom travnja uzeto je 19 uzoraka vode iz dvaju jezera, koji su svi ocijenjeni kao 'izvrsni', a 21. svibnja još 19 uzoraka, koji su također svi izvrsne kakvoće.

Šitum navodi i kako je jučer obavljeno izvanredno uzorkovanje vode za kupanje samo na onim točkama koje su lani u kolovozu i rujnu bile nezadovoljavajuće, a rezultati će biti poznati sutra.

Sunčan dan izmamio Zagrepčane na Jarun

Napominje kako Gradski ured za zdravstvo, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, redovito prati kakvoću voda na kupalištima Jarun i Bundek i obavještava o rezultatima ispitivanja, kako bi se u slučaju potrebe pravovremeno poduzele sve propisane mjere.

Ulaskom Hrvatske u EU, dostava izvještaja o kakvoći vode za kupanje Europskoj komisiji postala je obvezna, a od ove godine rezultati ispitivanja i ocjene kakvoće vode biti će dostupne javnosti na stranicama Hrvatskih voda. Uzorci vode uzimaju se svakih 15 dana tijekom kupališne sezone. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene