Teško je ozlijeđen muškarac nautičar kojemu je propeler katamarana u nedjelju ozlijedio obje noge kod otoka Šćedro, nedaleko od Hvara. HGSS tvrdi da je riječ o nautičaru s tog katamarana, dok Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru kaže da je riječ o kupaču koji se našao na putu katamaranu.


Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja prvi su pritekli u pomoć nautičaru koji je u nedjelju zadobio ozljede na obje noge od udarca propelera katamarana. Dojava im je stigla u 11:40, a na Šćedro su iz lebdećeg helikoptera iskočili u 12:30. 

Vezani članci Kamion pregazio muškarca koji je ležao na cesti Strašna nesreća u Čakovcu: Kamion pregazio muškarca koji je ležao na cesti, na mjestu je preminuo Jak vjetar, ilustracija Jak vjetar u Sloveniji: Srušeno stablo ubilo vozača, problemi u prometu, stanovnici bez struje...

Nautičara su medicinski zbrinuli na katamaranu, a na splitske Firule stigli su u 13:15, gdje je unesrećenog preuzela ekipa hitne medicnske pomoći. "Ozljede su bile teške, ali naša doktorica ih je sanirala pa smo ga prevezli u bolnicu", rekao nam je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a. 

Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru također su izvjestili o ovoj nesreći. Prema njihovom priopćenju riječ je o kupaču kojem je ozljede privremeno sanirala austrijska liječnica koja se tamo zatekla na godišnjem odmoru. Ozlijeđeni je izvan životne opasnosti. 

Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila oko 11 sati kada se kupač plivajući uvalom Borovna, iz za sada neutvrđenog razloga našao na putu plovidbe putničkog katamarana "Lagosta" čija ga je pogonska elisa zahvatila u predjelu nogu.