Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESREĆA KOD ŠĆEDRA

Kupača pregazio katamaran, zadobio strašne ozljede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško je ozlijeđen muškarac nautičar kojemu je propeler katamarana u nedjelju ozlijedio obje noge kod otoka Šćedro, nedaleko od Hvara. HGSS tvrdi da je riječ o nautičaru s tog katamarana, dok Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru kaže da je riječ o kupaču koji se našao na putu katamaranu.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja prvi su pritekli u pomoć nautičaru koji je u nedjelju zadobio ozljede na obje noge od udarca propelera katamarana. Dojava im je stigla u 11:40, a na Šćedro su iz lebdećeg helikoptera iskočili u 12:30. 

Pročitajte i ovo HGSS-ov Potražni pas Jazzy Odlazak Jazzyja HGSS objavio emotivnu poruku posvećenu psu kojeg su odlikovali i Britanci: "Naš je gubitak velik" Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci

Nautičara su medicinski zbrinuli na katamaranu, a na splitske Firule stigli su u 13:15, gdje je unesrećenog preuzela ekipa hitne medicnske pomoći. "Ozljede su bile teške, ali naša doktorica ih je sanirala pa smo ga prevezli u bolnicu", rekao nam je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a. 

Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru također su izvjestili o ovoj nesreći. Prema njihovom priopćenju riječ je o kupaču kojem je ozljede privremeno sanirala austrijska liječnica koja se tamo zatekla na godišnjem odmoru. Ozlijeđeni je izvan životne opasnosti. 

Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila oko 11 sati kada se kupač plivajući uvalom Borovna, iz za sada neutvrđenog razloga našao na putu plovidbe putničkog katamarana "Lagosta" čija ga je pogonska elisa zahvatila u predjelu nogu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene