Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere predostrožnosti

RASTU VODOSTAJI Ne očekuju se poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaji Kupe i Korane u Karlovcu bili su u utorak u podne 721 i 711 cenimetara, no prema prognozi Hrvatskih voda ne očekuju se poplave, jer maksimalni očekivani vodostaj ne bi trebao preći 730 centimetara.

Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak smatra da nema opasnosti od poplava kakvu su Karlovčani imali u listopadu prošle godine i u tri navrata 2014. godine, te je dodala da se zbog toga ni ne provode značajne intervencije obrane od poplave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BEZ NOVIH POPLAVA Vodeni val prošao Karlovac: "Situacija je pod kontrolom, nikakvih šteta ne bi trebalo biti" Slika nije dostupna Krive su - prognoze U Karlovcu više nema opasnosti od poplava

"Provodimo samo nužne mjere predostrožnosti, kao što je zatvaranje otvora u protupoplavnom zidu i kontinuiran obilazak dionica, jer vremenske prognoze, iako se i noćas očekuje kiša ili snijeg, ne upućuju na veće probleme", rekla je Željeznjak.

Pojasnila je da su se karlovačke velike poplave događale kada bi Kupa prešla visinu od osam metara, a to se dogodilo deset puta od sedamdesetih godina, kada je bio sagrađen sadašnji i još uvijek nedovršeni sustav obrane od poplave.

Maksimalni zabilježen vodostaj bio je 1939. godine i iznosio je 871 centimetar, a otkako postoji kanal Kupa-Kupa, koji prihvaća dio viška vode uzvodno od Karlovca, maksimalni je vodostaj Kupe bio 855 centimetara i to u listopadu 2015. godine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene