Vodostaji Kupe i Korane u Karlovcu bili su u utorak u podne 721 i 711 cenimetara, no prema prognozi Hrvatskih voda ne očekuju se poplave, jer maksimalni očekivani vodostaj ne bi trebao preći 730 centimetara.


Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak smatra da nema opasnosti od poplava kakvu su Karlovčani imali u listopadu prošle godine i u tri navrata 2014. godine, te je dodala da se zbog toga ni ne provode značajne intervencije obrane od poplave.

Vezani članci HGSS u Korani pronašao tijelo muškarca U Korani pronađeno tijelo 50-godišnjaka koji je prošlog vikenda ispao iz čamca, za drugim muškarcem još se traga Slika nije dostupna SAMO STRPLJENJE POMAŽE 'Ako opet padne ovoliko kiše, opet će biti poplavljeni'

"Provodimo samo nužne mjere predostrožnosti, kao što je zatvaranje otvora u protupoplavnom zidu i kontinuiran obilazak dionica, jer vremenske prognoze, iako se i noćas očekuje kiša ili snijeg, ne upućuju na veće probleme", rekla je Željeznjak.

Pojasnila je da su se karlovačke velike poplave događale kada bi Kupa prešla visinu od osam metara, a to se dogodilo deset puta od sedamdesetih godina, kada je bio sagrađen sadašnji i još uvijek nedovršeni sustav obrane od poplave.

Maksimalni zabilježen vodostaj bio je 1939. godine i iznosio je 871 centimetar, a otkako postoji kanal Kupa-Kupa, koji prihvaća dio viška vode uzvodno od Karlovca, maksimalni je vodostaj Kupe bio 855 centimetara i to u listopadu 2015. godine. (Hina)