Kulturocid u Dioklecijanovoj palači (Foto: Dnevnik.hr)
Kulturocid u Dioklecijanovoj palači (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na zidovima stare gradske jezgre u Splitu pojavio se novi, prostački grafit. Ovo je samo jedan u nizu natpisa na zidovima Dioklecijanove palače i okolnih zgrada.


Građani Splita sve su ogorčeniji bezumnim uništavanjem povijesnog dijela grada i traže rješenje. 

Vezani članci Željko Kerum najavio kandidaturu za gradonačelnika (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 5 Kerum kuhao novinarima pa najavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Splita Zemljište zbog kojeg Splitu prijeti financijski uteg od 150 milijuna kuna (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Splitu prijeti financijski udar od 150 milijuna kuna: Privatnik dobio tužbu protiv grada, a političari se samo prepucavaju i prebacuju krivnju

O šaranju po zidovima povijesne jezgre oglasio se i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

"Najoštrije osuđujem kulturocid u povijesnoj jezgri grada! Split ovo nije, a autori ovih škrabotina teško se mogu smatrati Splićanima! Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji su bezumnim činom nanijeli štetu našoj neprocjenjivoj baštini! Pozivam neke medije da se odgovorno ponašaju i da naglašenim objavljivanjem ne potiču škrabotine na javnom mjestu kao prihvatljiv izraz komunikacije! Afirmiranjem takvih gesti pojedinaca koji šaraju po gradskim zidovima stvara se klima prihvatljivosti takvog ponašanja, koje, evo, u ovom slučaju eskaliraju na apsolutno neprihvatljiv način!" stoji u priopćenju iz Ureda Grada.