Kulturocid u Dioklecijanovoj palači (Foto: Dnevnik.hr)
Kulturocid u Dioklecijanovoj palači (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na zidovima stare gradske jezgre u Splitu pojavio se novi, prostački grafit. Ovo je samo jedan u nizu natpisa na zidovima Dioklecijanove palače i okolnih zgrada.


Građani Splita sve su ogorčeniji bezumnim uništavanjem povijesnog dijela grada i traže rješenje. 

Vezani članci Cijepljenje u Spaladium areni Još jedan neslavni promašaj platforme Cijepise: U Splitu pozvano gotovo pet puta manje ljudi Bolnica - 1 Berošev koncept organizacije pred kolapsom: COVID pacijenti pune bolnice, a hladni pogoni usporavaju. No stručnjak iz Dubrave ima dobru vijest

O šaranju po zidovima povijesne jezgre oglasio se i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

"Najoštrije osuđujem kulturocid u povijesnoj jezgri grada! Split ovo nije, a autori ovih škrabotina teško se mogu smatrati Splićanima! Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolirati i kazniti krivce koji su bezumnim činom nanijeli štetu našoj neprocjenjivoj baštini! Pozivam neke medije da se odgovorno ponašaju i da naglašenim objavljivanjem ne potiču škrabotine na javnom mjestu kao prihvatljiv izraz komunikacije! Afirmiranjem takvih gesti pojedinaca koji šaraju po gradskim zidovima stvara se klima prihvatljivosti takvog ponašanja, koje, evo, u ovom slučaju eskaliraju na apsolutno neprihvatljiv način!" stoji u priopćenju iz Ureda Grada.