Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko milijardi kuna

Kujundžić u Splitu obećao izgradnju nove bolnice: "Dogodio se povijesni trenutak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić je u srijedu je najavio izgradnju nove sveučilišne bolnice u Splitu koja bi, kako je rekao, stajala nekoliko milijardi kuna.

"Mislim da se poklopio povijesni trenutak i sklonost ove Vlade u razumijevanju da se u Splitu napravi nova sveučilišna bolnica s investicijom od nekoliko milijardi (kuna)," rekao je Kujundžić tijekom današnje posjete splitskom KBC-u.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

Naglasio je i kako u Splitu postoje resursi i potreba za novom sveučilišnom bolnicom.

"Do sada nismo prema medijima komunicirali, a to je samo potvrda da ova vlada radi u tišini i osigurava sredstva kako bi se napravila nova sveučilišna bolnica u Splitu," rekao je Kujundžić.

Također je najavio kako će u idućih nekoliko tjedana biti riješeno i pitanje povećanja plaća u zdravstvenom sustavu.

"Zadnjih godinu dana Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo financija i Ministarstvo rada s jedne strane, a s druge strane sindikati u zdravstvu, pregovaramo. Sindikati u zdravstvu bili su maksimalno korektni. Početni njihovi zahtjevi bili su povećanje plaća na godišnjoj razini oko dvije milijarde. Uvažavajući i BDP i sve druge dionike u hrvatskom sustavu došli smo na 400 milijuna na godišnjoj razini. Mislim da je to minimalni neophodni moment kojeg ova vlada i ova država trebaju ispuniti prema liječnicima i medicinskim sestrama, odnosno svima koji rade u sustavu zdravstva", poručio je Kujundžić.

Uvjeren je, kaže, kako će to tijekom nekoliko narednih tjedan biti riješeno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene