Krokodil/Ilustracija (Goran Kovačić/PIXSELL)
Krokodil/Ilustracija (Goran Kovačić/PIXSELL)

Muškarac iz Stockholma bio je na tradicionalnoj zabavi rakova u štokholmskom akvariju. Napao ga je krokodil koji je nekad pripadao kubanskom diktatoru.


Muškarac iz Stockholma je završio u bolnici nakon što ga je ugrizao krokodil koji je nekad pripadao kubanskom vođi Fidelu Castru.

Vezani članci Krokodil, ilustracija (Foto: Getty) Blizanke htjele gledati zalazak sunca, a završile u raljama krokodila: "Čuli smo uzvike i buku..." Mario Jurič s krokodilom Tajna viške nemani: Otočani se pitaju od kud kod njih egzotični grabežljivac, a mi doznajemo što će biti s krokodilom kojeg su prije nekoliko dana našli na Visu

On je bio jedan od uzvanika na tradicionalnoj zabavi rakova u u štokholmskom Skansen Aqariumu. Krokodil ga je ugrizao za ruku dok je držao govor i stajao na stijeni u zatvorenom dijelu ustanove. 

"Držao je ruku na staklenoj barijeri koja je otprilike dva metra visoka. Jedan kubanski krokodil je to vidio, približio se staklu, skočio i zgrabio ga za ruku. Držao ga je 10 sekundi", za CNN je rekao Jonas Wahlström, vlasnik Skansen Aquariuma.

"Srećom, na zabavi su bila i tri liječnika koja ozlijeđenom muškarcu zaustavila krvarenje. Tada je došla hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu", dodao je vlasnik.

Krokodil je svojedobno pripadao Fidelu Castru koji ih je 1970-ih darovao ruskom kozmonautu Vladimiru Shatalovu. On ih je donirao moskovskom zološkom vrtu. Živjeli su u Moskvi sve dok nisu postali preveliki. Prebacili su ih u Stockholm koji je imao bolje uvjete za njih, piše BBC

"Skansen Aquarium radi na tome da se ovako što više nikad ne ponovi. Naše misli u ovom tragičnom događaju su su sa ozlijeđenim i njegovom obitelji", priopćili su iz akvarija. 

Kubanski krokodili su posebna vrsta koji žive samo na Kubi. Manji su od "kolega", narastu do 80 kilograma. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju