Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao odgovor iz Konzuma

Todorićev kum zatražio stečaj Konzuma: "To ne znači da će do stečaja i doći"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatražen je stečaj Konzuma, a zahtjev je 31. ožujka na Trgovačkom sudu u Zagrebu podnijela tvrtka Ovum d.o.o. iz Zagreba.

U odgovoru iz Konzuma na vijest o zahtjevu za pokretanjem stečaja, kaže se da je to legitimno pravo vjerovnika, ali to ne znači da će do stečaja i doći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijete im blokade Dobavljači Agrokora: ''Novac koji smo dobili nam još nije dao malo zraka'' Slika nije dostupna VLADAJUĆI S UPRAVOM TVRTKE Kriza u Agrokoru prelijeva se i na BiH: Sutra sastanak s predstavnicima Konzuma

"Legitimno je  pravo vjerovnika da podnese takav zahtjev, no sam zahtjev ne znači da će doći do pokretanja stečaja. Važno je naglasiti da ovaj izolirani slučaj predmetnog zahtjeva ni na koji način neće utjecati na postizanje ciljeva svih aktivnosti vezano uz proces restrukturiranja.

U ovoj situaciji se pokazuje koliko je važno povjerenje svih uključenih strana i da svojim postupcima mogu doprinijeti smirivanju situacije. Samo u takvim okolnostima tim za restrukturiranje može postići likvidnost i provesti restrukturiranje kompanije. Zato još jednom apeliramo na naše partnere da u narednim danima imaju strpljenja i povjerenja u stručni tim koji radi na restrukturiranju kompanije. Vjerujem da se svi slažemo da samo stabilan Konzum može uredno plaćati dobavljače i plaćati dugove", poručuju iz Konzuma.

Stečaj Konzuma zatražio Todorićev kum

Stečaj Konzuma zatražen zbog duga prema tvrtki Ovum d.o.o. u visini od 9,5 milijuna kuna uvećanu za zateznu kamatu te prezaduženost, prenosi N1.

"Vjerovnik ima tražbinu prema dužniku u iznosu od 9.575.159,67 (kn) uvećano za zakonsku zateznu kamatu od dana dospijeća pojedinih iznosa, koji se temelji na Ugovoru o kupoprodaji odnosno za isporučenu, a neplaćenu robu", navodi se u zahtjevu.

Tvrtka Ovum d.o.o. ima sjedište u Zagrebu, u Gradišćanskoj 34, a primarne djelatnosti su im, prema podacima iz sudskog registra, između ostalog, proizvodnja hrane i pića, poljoprivredna djelatnost i integrirana proizvodnja poljoprivrednih proizvoda.

Temeljni kapital tvrtke je 20.000 kuna i protiv te tvrtke se trenutno ne vodi niti jedan postupak.

Njezini osnivači su tvrtka PERFA - BIO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu iz Donje Stubice te Ivan Valentić iz Zagreba.

Zahtjev za pokretanjem stečajnog postupka nad Konzumom podnio je Ivan Valentić, sin Nikice Valentića. Zanimljivo je i to da je Ivanu Valentiću vjenčani kum bio Ivan Todorić.

Tvrtka Ovum d.o.o. osnovana je 30. svibnja 2014. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene