Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni

Kritike poduzetnika na račun Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kritike na gospodarski rad Vlade stigle su s Kongresa hrvatskih menadžera i poduzetnika.

Predsjednik udruženja menadžera Vladimir Ferdelji rekao je da ni jedna mjera Vlade nije bila dovoljno snažna da napravi odlučujući zaokret u bilo kojem području.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Razvoj u 4D" Sandra Švaljek predstavila politički program i stručni tim za Zagreb Slika nije dostupna Upravljaju s najviše novca One su najmoćnije žene u hrvatskom biznisu

Ferdelji također smatra da državne investicije koje je Vlada najavila ne mogu pokrenuti gospodarski oporavak. 'Mislim na Plomin i Omblu kao velike i male, marginalne koje nikada neće dati povrat kao što su fasade, zatvori itd. Dakle, to je po nama potpuno krivi smjer', rekao je Ferdelji.

Prvi potpredsjednik odmah odgovara. I za kašnjenje reformi i za investicijske kritike. 'Ovo sve što su rekli u prvom dijelu je istina, a ovo zadnje je glupost zato jer je program energetske učinkovitosti jedan od velikih programa koje Vlada treba realizirati", kaže Vladimir Čačić.

Udruga poduzetnika smatra da je pola godine premalo da osjete efekti Vladine ekonomske politike. Ipak upozoravaju na pad gospodarstva. "Gledajte, uvijek kada imate minus ste neuspješni bez obzira tko to bio. Da ste najpametniji na svijetu kada imate minus u svom rezultatu bez obzira iz čega je on, onda se smatrate neuspješnim", kaže predsjednik HUP-a Ivan Miloloža.

Zanimljiva kritika Vladinih najava investicija u energetska postrojenja stiže iz jedne od najvećih domaćih kompanija. "Vi ćete sada zaposlit građevinsku industriju, ali će vam u toj elektrani na kraju radit samo 10 ljudi", kaže Ljerka Puljić, starija izvršna dopredsjednica Agrokora.

Poduzetnici s kongresa složni su u jednom - samo privatne investicije mogu pokrenuti gospodarstvo. I menadžeri smatraju isto i pozivaju državu da osigura bolje uvjete za ulagački oporavak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene