Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad ti život zalupi vrata - otvori prozor

Kristina je prije tri godine ostala bez posla - ali nije sjedila i čekala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slastice Kristine Ožbolt danas su dobro poznate i tražene.

Kad ti život zalupi vrata, ti otvori prozor! Upravo je to napravila Kristina Ožbolt. Nakon 8 godina rada za tvrtku koja je propala, prekvalificirala se i danas radi najslađi posao na svijetu - otvorila je svoju slastičarnicu. Unatoč početnom strahu od nepoznatog, njezine slastice danas su dobro poznate i tražene, posebno za blagdane.

Pročitajte i ovo Novosti za nezaposlene (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Olakšice i za poslodavce Vlada ima novi plan za nezaposlene: Od poziva na sezonski rad do 145 milijuna kuna za prekvalifikacije Slika nije dostupna Sretna vam Nova! Ovako je Hrvatska ušla u 2016. godinu

Iako je blagdanskih dana mirisalo u svim kuhinjama, Kristinin je takav svaki dan.

'Ja sam se u ovom poslu našla jer sam sretna što mogu razveseliti ljude radeći ono što volim. A to je hrana koja ulazi u ljude s puno ljubavi, koju ja stvaram na svoj način', priča Kristina.

Prije tri godine, kada je ostala bez posla, nije htjela čekati. Prekvalificirala se, uzela poticaj od države - i otvorila slastičarnicu.

'Nije mi bilo teško jer sam znala da mogu i hoću. Nisam unaprijed razmišljala što i kako. Jednostavno sam pozitivna, ne gledam ružnu stranu', kaže.

Što zbog straha, što zbog skoka u nepoznato, tek nešto više od 1500 ljudi na godinu odluči se za prekvalifikaciju. Iako podaci kažu da gotovo svaki treći nakon edukacije nađe posao u šest mjeseci.

Sam sebi biti gazda, kaže, nije teško. Na početku je bila zaista stroga. Sve je moralo biti baš onako kako treba. Kako kažu, kao po špagi.

'Lakše mi je, ako nešto krivim, sama sam skrivila i sama si moram pomoć, i ne volim vikat na sebe', kaže Kristina.

Znam kad imam, znam kad nemam, sve dok se smijem je super!

A kroz taj smijeh doživi i sve smiješne i tužne trenutke. Poput prepečenih kolača. Ili torte na podu.

'Znaš kaj, jezik si pregrizla! Niti jedna nije pala, ali ako padne, razveselila sam sve, susjede, svekrvu, sve', priča.

Iako zna da ovisi o prodaji slastica, nije kaže, sve u novcu. Njezine torte i kolači imaju cijenu, ali često završe kao poklon prijateljima i siromašnima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene