Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržimo Kristinu

Iza nje je djetinjstvo u SOS Dječjem selu, teška bolest, a danas roni i čisti Jadran - i u finalu je za prestižnu svjetsku nagradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristina Ivanuš (21) svojim sportskim duhom pokazuje da nema nesavladivih prepreka pa je tako danas finalistica nagrade Herman Gmeiner.

Kristina Ivanuš (21)  sa samo četiri godine sa svojom sestrom završila je u SOS Dječjem selu Lekenik, kod svoje SOS mame, koju su ona i sestra dijelile sa još četvero druge djece. 

"Bilo je tu i malih svađa, a naša SOS mama nas je uvijek učila da se pomirimo i lijepo ponašamo jedni prema drugima. Dane sam provodila s prijateljicama, bavila se dramskom sekcijom, svirala violinu, vozila bicikl i role, penjala se po drveću. Ali u cijeloj priči bilo je ponekad i teških trenutaka", ispričala je Kristina za portal VG danas.

S 15 godina se preselila u SOS zajednicu mladih u Veliku Goricu. Tamo je bila do selidbe u Zagreb i fakulteta. Sa 6 godina je oboljela od neurološke bolesti. No bavila se sportom, a s 18 godina je ozdravila. 

Danas je među osam finalista iz cijelog svijeta koji se bore za Herman Gmeiner Award koja se svake druge godine dodjeljuje najuspješnijem djetetu SOS Dječjeg sela na globalnoj razini.

"Ponosna sam na sebe što sam uspjela ući u uži izbor među osmero djece SOS Dječjeg sela iz cijelog svijeta. Za nagradu je bilo prijavljeno 200 mladih što je stvarno puno. Ona se dodjeljuje jednom dečku i jednoj djevojci, a trenutno smo u finalu nas četiri cure i četiri dečka", rekla je za VG danas.

Ronjenje koje joj je služilo kao terapija u borbi s bolešću, dovelo ju je do finala. Jer se ronjenjem bavi u ekološke svrhe, a radi i kao podvodni model.

"Nedavno smo očistili 5 tona smeća iz podmorja na Pelješcu kroz akciju 'Think green'. Stvarno je to lijep osjećaj kad znate da možete prirodi pomoći", rekla je studentica marketinga i komunikacije na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu, koja se, osim ronjenjem, bavi i drugim sportovima.

Kaže da bi joj nagrada olakšala jer studij plaća sama. radom i stipendijama. 

Svi koji žele, za Kristinu do 23. srpnja mogu glasati ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene