Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Kristi je supruga plaćala telefonske račune jer nije htio oštetiti tvrtku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok premijer Sanader poručuje kako će sve napraviti da se nesretnog kapetana Laptala izvuče iz grčkog zatovra, presuda od 14 godina robije, u Dubrovniku se još prima s nevjericom. Naša ekipa danas je razgovarala s ljudima koji su proveli mnoge godine s kapetanom, i na brodu, i na kopnu.

Zapovjednik u lancima i još osuđen na 14 godina robije, slika je koja Pavu Hercigonji ne izlazi iz glave. Samo mjesec dana prije pristajanja u Grčku sišao je s broda Coral Sea. 

Pročitajte i ovo Policija razotkrila ilegalno okupljalište za konzumaciju droge Uhićene dvije osobe Specijalci upali u ilegalni klub u Zagrebu: Šef udruge za zaštitu djece nudio prostor za drogiranje Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

S Laptalom je godinama zajedno plovio i jako dobro zna, kaže, da njegov kapetan nije krijumčar droge.

- Oni su imali negdje oko 180 tisuća kašeta ukrcanog tereta. Da 180 tisuća kašeta pregleda par ljudi s broda trajalo bi mjesecima. Ni teoretski ne postoji mogućnost da bi on ili bilo tko s broda mogao pregledati te kašete, kaže Hercigonja, 1. časnik palube.

Brodovi na linijama iz latinske Amerike, tvrdi, često su mete narkokartela. Štoviše, i sami su Grci kapetanu Laptalu najprije dali dozvolu za isplovljavanje da bi ga tek dan poslije uhitili. 

- To je užasno, katastrofa za njega, za obitelj, za sve, kaže utučeno Hercigonja.    

Iako je u Grčkoj ostala još samo kapetanova supruga Lidija, stan obitelji Laptalo i danas je prazan. A ni za susjede nema dvojbe o kapetanovoj nevinosti. On je, kaže Ksenija Brboleža, častan i pošten čovjek.

- Stvarno smo šokirani svi. Znam tog čovjeka, supruga mu je plaćala telefonske račune jer ne bi htio oštetiti firmu, priča Brboleža.

Pa iako brojni dokazi, čak i izvješća Interpola, sugeriraju da je Laptalo nevin, grčki je sud, čini se, sve to zanemario. Dubrovački pomorci strahuju da je nesretni kapetan jednostavno žrtva nekog narkokartela jer oni su drogu, smatraju, i podmetnuli na brod. 

Odvjetnici kapetana Laptala to moraju dokazati u žalbenom postupku. Evidentni propusti u ovom suđenju i nedostatak dokaza Laptalu ostaju jedina nada.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene