Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalistička policija ušla je danas na Hrvatsku radioteleviziju (HRT) po nalogu Državnog odvjetništva, potvrdila je Hini glasnogovornica policije Jelena Bikić.


O pojedinostima kriminalističkog istraživanja i izvidima koje kriminalistička policija provodi po nalogu Državnog odvjetništva policijska glasnogovornica nije željela govoriti.

Informaciju da je kriminalistička policija na HRT-u Hini je potvrdila i glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin, dodavši da to nije nešto tako neobično kako to prikazuju mediji.

Mediji pak nagađaju da kriminalisti istražuju odnos javne televizije i odvjetničkih društava te da su iz ureda pravne službe počeli izuzimati velike količine dokumenata.

Navode i podatke da za HRT rade 24 odvjetnička društva, a njih pet radi samo na ovrhama koji su, kako se tvrdi, po poslovnoj odluci Uprave HRT-a, izabrani bez javnoga natječaja, te da je HRT od 2003. pokrenuo ukupno 900.000 ovrha, a u posljednje dvije godine poslano ih je 120.000. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Renato Kunić HRT dobio novog direktora, o uhićenom Kazimiru Bačiću odlučivat će Sabor i Nadzorni odbor Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić u pratnji istražitelja Što je sve u imovinskoj kartici prijavio Kazimir Bačić: Stanovi, kuće, brod, štednja...