Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Kriminalist o pronalasku tijela za koje se vjeruje da je Matej Periš: "Obdukcija će utvrditi postoje li eventualno nekakvi tragovi nasilja"

Aktualno Galerija Željko Cvrtila - 1 Željko Cvrtila - 1 Foto: DNEVNIK.hr Željko Cvrtila - 2 Željko Cvrtila - 2 Foto: DNEVNIK.hr Željko Cvrtila - 3 Željko Cvrtila - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš Galerija 1/4 >>
U srijedu ujutro iz Dunava je izvađeno tijelo za koje se vjeruje da se radi o nestalom Mateju Perišu. Čekaju se nalazi DNK analize i obdukcije, koji će vjerojatno biti objavljeni u četvrtak.

Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš razgovarao je s kriminalistom Željkom Cvrtilom o pronalasku tijela i obdukciji.

Rezultati analize mogli bi biti gotovi već u četvrtak. "To je brzo, brže nego što je, čini mi se, uobičajeno. Ide se u dva smjera - identifikacija i obdukcija", naveo je Cvrtila.

Obdukcija će utvrditi "postoje li eventualno nekakvi tragovi nasilja koji se mogu pronaći, unatoč stanju tijela".

Ako se pronađu tragovi nasilja, to će otvoriti novu istragu. "U tom slučaju to može biti početak nove istrage u smjeru razrješavanje ubojstva ili tome slično. Ako se tako nešto ne utvrdi, predmet će se zatvoriti", dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ADA HUJA FOTO/VIDEO Pogledajte kako izgleda mjesto gdje je izvučeno tijelo muškarca za kojeg se smatra da bi mogao biti Matej Periš

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opisom odgovara Mateju Detalji o pronalasku tijela mlađeg muškarca u Beogradu: Na tijelu je pronađen sat, u džepu mobitel

Je li uopće moguće rasvijetliti što se dogodilo s Matejem Perišem te večeri? "Nekada je teško u potpunosti rasvijetliti što se dogodilo, tako da i tragovi, obdukcija i vještačenja koja će biti napravljena - ne moraju značiti da je situacija potpuno jasna. Primjerice, ako se i pronađe voda u plućima, alge kremenjašice, što ukazuje da je osoba za vrijeme utapanja bila živa - to ne znači da se nije radilo o nasilnoj smrti", objasnio je Cvrtila.

Moglo se raditi i o nesretnom slučaju, samoubojstvu ili ubojstvu, dodao je.

Nove informacije o slučaju nestanka Mateja Periša pročitajte >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene