Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Marin Tironi

Krijumčari migranata u bijegu s dva terenska vozila pred policijom sletjeli su kasno u ponedjeljak s ceste u šumu kod Velike Gorice. Pritom je poginuo jedan suvozač i ozlijeđena većina putnika koje su prevozili, a tijekom intervencije lakše je ozlijeđena policijska vježbenica.


Dva sumnjiva terenca marke Volvo austrijskih i Mercedes mađarskih registracija opazili su pola sata prije ponoći između naselja Okuje i Guci na velikogoričkom području pripadnici Ravnateljstva policije koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija.

Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila, odnosno vozači su odbili postupiti po zapovijedi. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci s ciljem njihova zaustavljanja, izvijestila je policija.

Pritom je Mercedes sletio s kolnika u šumu, dok je Volvo prvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i također sletio u šumu.

Migranti - 3 Novi sustav na hrvatskoj granici: Policiji predano osam mobilnih termovizijskih kamera s vozilima za nadzor vrijednih gotovo 24 milijuna kuna

Prema dosad utvrđenom, smrtno je stradao suvozač iz Volva nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu, navodi policija u priopćenju.

Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o stranim državljanima, dale su se u bijeg prema šumi, ali su nedugo potom pronađene.

Daljnjim postupanjem utvrđeno je da su vozači u dva vozila prevozili više stranih državljana, od kojih je većina ozlijeđena u slijetanju i naletu vozila, zbog čega im je liječnička pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama.