Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon 25 godina

Krešimir Sever odlazi s čela Nezavisnih hrvatskih sidikata: "Čovjek mora znati i otići"

Aktualno Galerija Krešimir Sever Krešimir Sever Foto: Vijesti u 17 Sedmi redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata - 2 Sedmi redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata - 2 Foto: Vijesti u 17 Sedmi redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata - 3 Sedmi redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Sedmi redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata - 1 Galerija 1/4 >>
Sedmi redovni Sabor Nezavisnih hrvatskih sindikata obilježile su dvije obljetnice - 25 godina postojanja samog sindikata i jednako toliko godina vodstva Krešimira Severa. No, u svom se obraćanju Sever danas oprostio od svojih kolega jer se neće više kandidirati za predsjednika. Zahvalio im je svima na godinama suradnje te naglasio važnost sindikalnog djelovanja i socijalne pravde. Saboru je prisustvovao i državni vrh.

S Krešimirom Severom povodom njegovog odlaska s čela sindikata razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Antonija Vulić koja ga je prvo pitala kako se osjeća nakon gotovo četvrt stoljeća na čelu Nezavisnih hrvatskih sidikata.

"Doista i jest nakon četvrt stoljeća. Evo od osnutka Nezavisnih hrvatskih sindikata pa do danas imao sam čast i zadovoljstvo voditi sindikate i čovjeku nije svejedno. Međutim, čovjek mora znati i otići. Puno bolje je otići je otići kada vas ljudi pozivaju ostanite nego kad vam iza leđa govore 'pa kada misli već konačno otići'. Bilo je predivno ovo razdoblje koliko god je bilo teško, koliko god je bilo tu puno, puno teških situacija, ali kada bih ikada imala priliku ponoviti i život ponovio bih opet ovo isto jer to što je meni donijelio ovo, i osobno, je nešto što se teško može opisati bilo kojim riječima", rekao je Sever.

Pitanje je je li radncima danas bolje ili lošije nego što je bilo kad je osnovan NHS.

"Sasvim sigurno, kada bismo pogledali 25 godina unatrag, puno toga se promijenilo, mi smo puno toga pregovarali, bilo je puno nezaposlenih, neke stvari su se sada promijenile, međutim, rekao bih da mi nemamo pravo na zadovoljstvo jer to još uvijek nije ono što bismo htjeli imati u Hrvatskoj. Još uvijek Hrvatska nije dovoljno poželjna zemlja za ostanak", smatra Sever.

U karijeri ste surađivali s nizom ministara, premijera. Koga ćete pamtiti po dobrome, a s kim ste teže surađivali, zanimalo je reporterku. 

"Teško je ovdje pobrojiti jer doista i moj sam sindikalni rad nije krenuo od osnivanja NZS nego još davne 1991. godine i od tada na ovamo, kroz te 33 godine bilo je puno ministara, predsjednika vlade, s kojima se i teže i lakše surađivalo. Teško je izdovojiti jer u jednom trenutku netko bljesne, a u drugom se stvari promijene", kazao je Sever.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene