Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1. izborna jedinica

Kregar na listi Saveza za promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neovisni zagrebački vijećnik Josip Kregar izjavio je da je sa Savezom za promjene dogovorio da će kao neovisni kandidat biti na njihovoj izbornoj listi za 1. izbornu jedinicu.

Kregar bi se na listi trebao naći na 4. mjestu, ali je naglasio da takav dogovor još trebaju potvrditi tijela SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a.

'Krajnje je vrijeme da se okupe sve snage koje žele promjenu vlasti, bez obzira na politički predznak', izjavio je Kregar, istaknuvši da je to okupljanje i osnovni razlog što se kao neovisni kandidat priklanja Savezu za promjene.

Nužno je, naglasio je, potaknuti promjene u državi i društvu, i to ne samo parolom, nego konkretnim nizom političkih reformi, pri čemu stranački izborni programi trebaju poslužiti tek kao orijentacija, a ne kao dovršeni projekt.

'Zbog toga bi se na tome trebali angažirati svi oni koji osjećaju i žele promjene', poručio je Kregar.

Istaknuo je da svako daljnje zaoštravanje na hrvatskoj političkoj sceni samo produbljuje razlike i stvara pritisak prema svrstavanju uz neki od postojećih stranačkih blokova, te da u takvim okolnostima ocjenjuje kako je 'bolje otvoreno se svrstati, nego prikriveno kalkulirati postizborne saveze'.

Kregar očekuje i da će unutar lijeve koalicije biti izvjesnih poteškoća i otpora njegovoj kandidaturi, s obzirom da mu je protukandidat na prošlim izborima za zagrebačkog gradonačelnika bio Milan Bandić, tada još u SDP-u, ali je i uvjeren da će tadašnje razlike biti prevladane.

'Sjećam se da su me i tada podržavali neki ogranci SDP-a', rekao je Kregar, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu i nezavisni vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. (Hina)

Pročitajte i ovo Šareni kišobrani (Foto: Dnevnik.hr) FINSKA NAJSRETNIJA Objavljena je lista najsretnijih zemalja svijeta. Ispred Hrvatske su i Slovenija, Srbija, Kosovo... Slika nije dostupna prerana smrt Predsjednik Milanović i premijer Plenković izrazili sućut zbog smrti Josipa Kregara: "Nikada nije odustao od borbe za pravednost i istinu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene