Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kreditna agencija Moody's u svom jučer objavljenom izvješću, povećala je ocjenu Zagrebačkog holdinga sa Ba3 na Ba2 sa stabilnim izgledima.


"Poboljšanje kreditnog rejtinga od strane Moody'sa, jasna je potvrda da je rejting agencija prepoznala napore Uprave Zagrebačkog holdinga i ostvarene rezultate u financijskom i operativnom restrukturiranju Društva. Povećanje rejtinga također je i rezultat snažne i značajne podrške Grada Zagreba koji je u procesu restrukturiranja tijekom 2016. godine izdao garanciju pri emitiranju korporativnih obveznica", navodi se u priopćenju Holdinga.

Vezani članci Gradska skupština Grada Zagreba (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nezadovoljni otpisom duga koji su sami podržali: "Jednostavno morate birati između dvije loše stvari" Slika nije dostupna SAMOSTALNI SINDIKATI BANDIĆU 'Smjene u Upravi Holdinga bile bi političke'

U Holdingu ističu kako je obveznica Zagrebačkog holdinga pobudila  "veliki interes investitora koji je snažno nadmašio ponuđenih 1,8 milijardi kuna"

"Taj uspjeh predstavlja i povijesnu transakciju na hrvatskom tržištu kapitala te je praćen priznanjem hrvatske investitorske javnosti", poručuju iz Holdinga.