Krčki biskup Ivica Petanjak (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Krčki biskup Ivica Petanjak (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Odbora HBK za pastoral turista krčki biskup Ivica Petanjak u poruci povodom Nedjelje turizma iznajmljivačima je predložio da u sobe stvae križeve.


Predsjednik Odbora HBK za pastoral turista krčki biskup Ivica Petanjak uputio je poruku za Nedjelju turizma koja se obilježava 6. svibnja.

Vezani članci Pandemija bukti, u Dalmaciji krizme i pričesti - 5 Zaraza bukti, a unatoč apelu epidemiologa u Splitu i ovog vikenda okupljanja povodom krizmi i pričesti Ilustracija (Foto: AFP) Hamburški nadbiskup ponudio ostavku nakon izvješća o spolnim zlostavljanjima, vještaci zaključili da se slučajeve pokušalo prikriti

U njoj iznajmljivačima savjetuje da u sobe postave križeve jer "naši gosti žele pronaći mir i okrijepu za tijelo, ali i za duh"

"Zašto u našim kućama i apartmanima turisti ne bi pronašli križ kao kršćansko obilježje i kao znak da znaju kamo su došli. Taj znak i nama samima treba biti podsjetnik tko smo i kako se kao vjernici Krista raspetoga i uskrsnuloga trebamo ponašati. Znak križa može biti snažno sredstvo navještaja Kristova evanđelja, a naš način života i uslužnost potvrda naše vjere", ističe biskup.

Biskup Petanjak poručuje kako je svaki gost stovren na sliku  i priliku Božju, piše Informativna katolička agencija (IKA).

„Kao dobri domaćini, razveselite svoje goste i poslužite svoje turiste, ali u svemu svojem zalaganju nađite vremena i za sebe, za susret s Isusom u molitvi kako biste bogate duše i otvorena srca mogli svojom dobrotom i velikodušnošću oplemeniti goste koji su vam poslani da neko vrijeme budu vaši ukućani. Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov", kaže biskup Petanjak.