Krčki biskup Ivica Petanjak (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Krčki biskup Ivica Petanjak (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Odbora HBK za pastoral turista krčki biskup Ivica Petanjak u poruci povodom Nedjelje turizma iznajmljivačima je predložio da u sobe stvae križeve.


Predsjednik Odbora HBK za pastoral turista krčki biskup Ivica Petanjak uputio je poruku za Nedjelju turizma koja se obilježava 6. svibnja.

Vezani članci Papa Franjo Velika papina odluka: Žene će imati pravo glasa pri imenovanju biskupa, sugerirao i druge promjene Misa u Udbini - 4 Pogledajte slike: Misom na Udbini komemorirane žrtve blajburške tragedije

U njoj iznajmljivačima savjetuje da u sobe postave križeve jer "naši gosti žele pronaći mir i okrijepu za tijelo, ali i za duh"

"Zašto u našim kućama i apartmanima turisti ne bi pronašli križ kao kršćansko obilježje i kao znak da znaju kamo su došli. Taj znak i nama samima treba biti podsjetnik tko smo i kako se kao vjernici Krista raspetoga i uskrsnuloga trebamo ponašati. Znak križa može biti snažno sredstvo navještaja Kristova evanđelja, a naš način života i uslužnost potvrda naše vjere", ističe biskup.

Biskup Petanjak poručuje kako je svaki gost stovren na sliku  i priliku Božju, piše Informativna katolička agencija (IKA).

„Kao dobri domaćini, razveselite svoje goste i poslužite svoje turiste, ali u svemu svojem zalaganju nađite vremena i za sebe, za susret s Isusom u molitvi kako biste bogate duše i otvorena srca mogli svojom dobrotom i velikodušnošću oplemeniti goste koji su vam poslani da neko vrijeme budu vaši ukućani. Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov", kaže biskup Petanjak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju