Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka uoči sezone

Krčki biskup savjetuje iznajmljivače: "Stavite križ u sobe da turisti znaju kamo su došli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Odbora HBK za pastoral turista krčki biskup Ivica Petanjak u poruci povodom Nedjelje turizma iznajmljivačima je predložio da u sobe stvae križeve.

Predsjednik Odbora HBK za pastoral turista krčki biskup Ivica Petanjak uputio je poruku za Nedjelju turizma koja se obilježava 6. svibnja.

Pročitajte i ovo Crkva u Hildesheimeu Teške ozljede Pomoćni biskup napadnut u svom domu, biskupija šokirana: "Molimo za njega" Slika nije dostupna Svečanost u katedrali VIDEO Je li ovo najomiljeniji hrvatski biskup? Pogledajte kako je nasmijao vjernike

U njoj iznajmljivačima savjetuje da u sobe postave križeve jer "naši gosti žele pronaći mir i okrijepu za tijelo, ali i za duh"

"Zašto u našim kućama i apartmanima turisti ne bi pronašli križ kao kršćansko obilježje i kao znak da znaju kamo su došli. Taj znak i nama samima treba biti podsjetnik tko smo i kako se kao vjernici Krista raspetoga i uskrsnuloga trebamo ponašati. Znak križa može biti snažno sredstvo navještaja Kristova evanđelja, a naš način života i uslužnost potvrda naše vjere", ističe biskup.

Biskup Petanjak poručuje kako je svaki gost stovren na sliku  i priliku Božju, piše Informativna katolička agencija (IKA).

„Kao dobri domaćini, razveselite svoje goste i poslužite svoje turiste, ali u svemu svojem zalaganju nađite vremena i za sebe, za susret s Isusom u molitvi kako biste bogate duše i otvorena srca mogli svojom dobrotom i velikodušnošću oplemeniti goste koji su vam poslani da neko vrijeme budu vaši ukućani. Neka vas i sve vaše goste, u životu i radu, na odmoru i na putu, prati Božji blagoslov", kaže biskup Petanjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene