Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S novim modernim muzejem

Krapinski pračovjek u pet mjeseci oduševio 85.000 posjetitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za razliku od većine državnih tvrtki jedna stara i poznata hrvatska institucija dobro posluje, a riječ je o krapinskom muzeju.

130.000 godina nakon svog vremena krapinski pračovjek oduševljava. Tim lakše što od veljače u Hušnjakovu ima svoj moderan muzej. Njega je u prvih pet mjeseci rada posjetilo gotovo 85.000 posjetitelja. Krapinski neandertalac nije ni sanjao da će jednoga dana njegov potomak Homo sapiens hrliti u muzej koji izlaže figure napravljene na njegovu sliku i priliku. 'Prvi naš svjetski muzej, kao i svjetski što su muzeji, ne samo izlošci nego da je malo i dinamike,' rekao je jedan posjetitelj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ‘Dobar dan dedek Kajbumščak' Premijerka otvorila Muzej krapinskih neandertalaca Slika nije dostupna Iz krapinskog muzeja VIDEO: Jedan dan s obitelji neandertalaca

Od animiranog prikaza postanka svemira i zemlje, preko svih razdoblja razvoja živih bića od dinosaura do prvih neandertalaca. Čovjekove pretke može se dobro proučiti, s njima prošetati, ali i slikati. Fotografija se podiže u suvenirnici, a to nije to jedina interakcija koja se nudi. Zato je muzej u prvih pet mjeseci privukao 85.000 posjetitelja. 'Mi sada već rujan i listopad punimo novim rezervacijama, moram reći da su nam neki dani već potpuno zauzeti,' rekla je voditeljica muzeja Vlasta Krklec.

Po ledenom dobu gazile su stotine grupa. 'Znači kad je puno posjetitelja, znalo se desiti da je bilo 500 do 1.000 posjetitelja po danu, rekao je vodič muzeja Stipe Komić. U ljetnim mjesecima ne nedostaje stranaca. Ima ih iz Francuske, Švicarske, Austrije. Osim čupavih neandertalaca, primamljiva je i cijena ulaznica, 50 za odrasle, a za obitelj 100 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene