Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugo polugodište

Kraj zimskih blagdana: Sutra počinje škola!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalmatinski školarci svoj su prvi tjedan odradili, ostalima drugo polugodište počinje od sutra.

'Sutra počinje drugo polugodište u našim školama, poželio bi roditeljima puno razumijevanja, učiteljima puno strpljenja, a učenicima puno uspjeha i da im škola bude mjesto gdje se ugodno osjećaju, te da ne uče za ocjene već za život. Znanje je moć, a ovo društvo 21. stoljeća je društvo znanja. Tko više zna biti će moćniji, uspješniji i sretniji!', poručio je ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..."

Petra i Hana uživaju u posljednjim trenucima sunčanog zimskog odmora. Petra kaže da je uglavnom bila doma i išla na klizanje. 'Ja sam bila kod bake, doma, išla sam s prijateljicama u park i dolazile su one kod mene'. ispričala je Hana.

U izvješćima na kraju prvog polugodišta cure su imale dobre i vrlodobre ocjene. Moglo bi to biti posljednje zaključivanje ocjena na polugodištu. Argumenata ima i za i protiv, no profesorica Božić s dvadeset i dvije godine iskustva u načelu to smatra dobrim prijedlogom.

'Ja sam oduvijek govorila da bih rado učenicima ne zaključivala ocjene na polugodištu jer ja njihove ocijene na kraju godine donosim isključivo iz rada kroz cijelu godinu, od devetog mjeseca do šestog', tvrdi profesorica Božić.

Školarci bi uskoro informatiku mogli učiti od prvog razreda, a prijedlog je da se uvedu i zdravstveni i građanski odgoj. 'Imam dvoje djece u osnovnoj školi i dvoje koji su studenti koji nisu imali tu mogućnost, ali smatram da bi trebalo imati educirane profesore za predavanje i građanskog i zdravstvenog odgoja', tvrdi profesorica Božić.

Petra i Hana time ne opterećuju. Raduju povratku u školske klupe, ali ipak tu je i doza brige zbog školskih obveza. Da bi se i đaci školi više veselili prije svega drugog treba uvesti manje razrede, kako bi se profesori učenicima mogli posvetiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene