Surfer koji je u ponedjeljak nestao u moru ispred Umaga pronađen je u Sloveniji i trenutno je u bolnici, doznaje Dnevnik Nove TV.

Galerija


Slovenski surfer za kojim se tragalo od ponedjeljka nakon što je nestao u moru ispred Umaga, pronađen je u - Italiji. Trenutno se nalazi u bolnici.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) U Slatini traje potraga za odbjeglim bikom: "Kad ga pronađemo, pobrinut ćemo se da živi sretno na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava" Orkansko jugo/Ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) Jedan je nestali surfer uspio doplivati do obale, za drugim nastavljena potraga

Katarina Jusić, reporterka Dnevnika Nove TV, javlja da je slovenski surfer Goran Jablanov sam otplivao do Trsta, nakon čega je zaprimljen u bolnicu. 

Zlatko Carević iz MRCC Rijeka, potvrdio je da se Jablanov oporavlja u talijanskoj bolnici. "Prema svim našim parametrima, preživljavanje po ovim uvjetima i po ovim temperaturama mora je manje od 12 sati", kaže Carević.

Nevrijeme na moru (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Zlatko Carević, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

No, kako je onda Jablanov preživio čak 26 sati u moru? "Pretpostavljamo da je preživio zbog neoprenskog odijela koje imaju surferi. Pretpostavljamo i da su to ekstremni sportaši, da su jako dobro pripremljeni", rekao je Carević za Dnevnik. Nove TV.

Plivao od ponedjeljka

Podsjetimo, nakon dojave građana koji su u ponedjeljak oko 17 sati obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru da olujni vjetar dvojicu surfera nosi prema otvorenom moru, pokrenuta je spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Službenici pulske Kapetanije su u 18 sati javili kako je jedan od dvojice surfera uspio samostalno doplivati do obale u blizini Umaga, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula.