Surfer koji je u ponedjeljak nestao u moru ispred Umaga pronađen je u Sloveniji i trenutno je u bolnici, doznaje Dnevnik Nove TV.

Galerija


Slovenski surfer za kojim se tragalo od ponedjeljka nakon što je nestao u moru ispred Umaga, pronađen je u - Italiji. Trenutno se nalazi u bolnici.

Vezani članci Orkansko jugo/Ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) Jedan je nestali surfer uspio doplivati do obale, za drugim nastavljena potraga Orkanska bura, ilustracija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Jedan od dvojice nestalih surfera sam doplivao na obalu: Pomorska potraga za drugim još nije moguća

Katarina Jusić, reporterka Dnevnika Nove TV, javlja da je slovenski surfer Goran Jablanov sam otplivao do Trsta, nakon čega je zaprimljen u bolnicu. 

Zlatko Carević iz MRCC Rijeka, potvrdio je da se Jablanov oporavlja u talijanskoj bolnici. "Prema svim našim parametrima, preživljavanje po ovim uvjetima i po ovim temperaturama mora je manje od 12 sati", kaže Carević.

Nevrijeme na moru (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Zlatko Carević, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

No, kako je onda Jablanov preživio čak 26 sati u moru? "Pretpostavljamo da je preživio zbog neoprenskog odijela koje imaju surferi. Pretpostavljamo i da su to ekstremni sportaši, da su jako dobro pripremljeni", rekao je Carević za Dnevnik. Nove TV.

Plivao od ponedjeljka

Podsjetimo, nakon dojave građana koji su u ponedjeljak oko 17 sati obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru da olujni vjetar dvojicu surfera nosi prema otvorenom moru, pokrenuta je spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Službenici pulske Kapetanije su u 18 sati javili kako je jedan od dvojice surfera uspio samostalno doplivati do obale u blizini Umaga, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula.