Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tri godine

Kraj dugotrajne borbe: Ivo Šegota i Mladen Kožić udomili dvoje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tri godine borbe sa sustavom istospolni par konačno je, izgleda, udomio djecu.

Ivo Šegota i Mladen Kožić pobijedili su u borbi sa sustavom. Kako 24sata neslužbeno doznaju, ovaj istospolni par napokon je udomio je dvoje djece.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon odluke Centra za socijalnu skrb Povjerenstvo za ravnopravnost spolova: "Sudske odluke svi moraju poštivati, za udomitelja nije propisana određena spolna orijentacija" Slika nije dostupna Oporba je uz istospolne parove Bernardić primio životne partnere i dao im punu podršku u naporima za udomljavanje djece

Šegota i Kožić na pravo na udomljavanje bore se već tri godine. Čak su i tužili državu kad im je odbijen zahtjev. Ustavni sud u veljači ove godine objasnio je kako je izostavljanje istospolnih parova iz Zakona diskriminatorno i ustavno neprihvatljivo.

Na konkretnom slučaju Ive Šegote i Mladena Kožića rekao je da ako ispunjavaju uvjete, mogu udomiti dijete.

Visoki upravni sud u Zagrebu početkom srpnja potvrdio je presudu nižeg Upravnog suda u slučaju Kožić/Šegota protiv Republike Hrvatske radi odbacivanja zahtjeva za davanje dozvole za obavljanje udomiteljstva.

Upravni sud je u prosincu 2019. poništio rješenje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske koje je Kožiću i Šegoti onemogućilo pristup procjeni za udomitelje.

Par je ranije najavljivao kako više neće izlaziti u medije kad jednom udome dijete. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene