Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupe nekretnine više nemaju kupce, ali mnogi vjeruju da će kriza uskoro proći. Svega 50-ak kilometara od Dubrovnika planira se izgradnja pravog turističkog grada, koji bi gostima trebao ponuditi sve od hotela i vila, do pristaništa za jahte i brodove.


Nekoliko milijardi eura košta 800 tisuća kvadrata. Vicenco Blagajić u uvali Tri sestrice planira izgraditi novi grad, grad hotela, vila i jahti. 'Cilj nam je stvoriti jednu veoma luksuznu turističku destinaciju, koja je vezana i za golf, i na brodove i na jahte', rekao je Vicenco Blagajić. Ipak, ovaj projekt je tek početak. Najavljuje se sudjelovanje svjetski poznatih arhitekata. 'Projekt nije samo Tri sestrice, nego puno stvari šire od toga, ali sve što je u planu. Od aerodroma i golf terena do novih turističkih zona', dodaje Blagajić.

Vezani članci Gabrielle Union (Foto: Profimedia) Holivudska glumica tvrdi da nikad nije doživjela više mržnje nego u Dubrovniku, opisala je traumatično iskustvo na koje je reagirao i dubrovački gradonačelnik Ilustracija (Foto: Getty Images) Serijski lopov krao po kamp-kućicama u Dubrovniku: Policija pronašla tek dio novca

Dugo vremena u uvali Tri sestrice planirala se vojna luka. Između razarača i torpednih čamci te hotela sa pet zvijezda, odabir je jasan. 'Ja sam mišljenja, i to je 99 posto stanovništva općine, je protiv te vojne luke', rekao je Nikola Knežević, načelnik općine Dubrovačko primorje. Većina stanovnika podržava gradnju turističkog grada na više od 800 tisuća kvadratnih metara nego za vojnu luku. Ipak, od ideje do realizacije ipak treba puno toga proći. Nije nevažna ni činjenica da se uz ime Vicenca Blagajića vezivala sumnjiva kupovina zemlje na Pelješcu blizu prostora gdje se gradi most. 'Svakome je odmah bilo jasno, nakon te afere koja ja je trajala dva dana, da se ne radi o nikakvom blizini niti sukobu interesa kroz Pelješki most', rekao je Blagajić. Sukob interesa ili ne, Blagajić najavljuje početak gradnje već za iduću godinu. Tri sestrice mogle bi postati najzvučnije ime na nautičkoj karti Mediterana.