Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukraden - bicikl!

Krađa uzdrmala NAJSIGURNIJU zgradu u cijeloj Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije otprilike godinu dana, netko je ušao u ograđeno SOA-ino dvorište koje gleda na osnovnu školu Tin Ujević, prerezao lanac s kojim je bicikl bio vezan, prebacio ga preko ograde i odmaglio u nepoznato.

Zgrada Sigurnosno-obavještajne agencije je nasigurnija i najmodernija zgrada u zemlji. Poznato je kako su njene velike staklene stijene otporne čak i na metke, eksplozije i prisluškivanje, a prije ugradnje prozori su punih šest mjeseci testirani na lokaciji u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

Kao najsigurniju zgradu, njene hodnike, urede i okoliš pokrivaju nadzorne kamere. Liftovi i instalacije otporni su na vatru, a uredi puni high tech opreme za nadzor. Ima ček tri podzemne etaže koje trenutno služe kao garaža, a u slučaju ozbiljne krize mogu se u nekoliko jednostavnih poteza prenamijeniti u alternativnu bolnicu.

HDZ-ovci traže istragu o puštanju informacija oko Karamarka i SOA-e

Prije godinu dana dogodilo se nešto što nitko nije očekivao. Iz ove najsigurnije zgrade u zemlji ukraden je - bicikl. Bicikl koji pripada jednom od djelatnika agencije ukraden je iz dvorišta SOA-e još u svibnju 2013. godine, a o ovom slučaju iz Ministarstva unutarnjih poslova nisu htjeli komentirati. Možda iz razloga što slučaj nikada nije prijavljen, piše Jutarnji list.

Lopov je navodno ušao kroz dvorište koje gleda na osnovnu školu Tin Ujević te prerezao lanac kojim je bicikl bio vezan. Ili je jako dobro osmislio svoj potez ili pak je imao puno sreće, naime, ušao je kroz slijepu točku, koju ne pokrivaju nadzorne kamere, jer se pregledom snimki nije mogao utvrditi identitet počinitelja krađe.

Izgradnja ovog, kako je prozvana u medijima, špijunskog gnijezda, dovršena je 2010. godine, a u izgradnju je uloženo oko 60 milijuna eura. Izgradila ju je tvrtka Kamgrad u vlasništvu poduzetnika Drage Kamenskog, koji je, prema podacima, bio najpovoljniji u nadmetanju. Osim Kamgrada, u nadmetanju su sudjelovale tvrtke Tempo-Inžinjering, Profectus, Ing-Grad i Tehnika. Objekt je građen prema idejnom rješenju tvrtke APZ Inžinjering iz Zagreba.

Dragovan: Radna skupina za SOA-u sazvana je u skladu s procedurom

SOA je sa svojim radom započela 2006. godine, točinije 17. kolovoza, kada je na snagu stupio Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene