Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pobjednički put

Opcija za promjene pokrenula internetsku stranicu, Kovač odgovorio i na Plenkovićeve prozivke

Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier
Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier Foto: DNEVNIK.hr
Izborni stožer HDZ-ovih kandidata, predvođenih Mirom Kovačom, reagirao je priopćenjem na na tvrdnje Andreja Plenkovića da je Kovač podržavao ratifikaciju Istanbulske konvencije. Opcija za promjene pokrenula je i internetsku stranicu koju su nazvali Pobjednički put.

Miro Kovač, kandidat za predsjednika HDZ-a, nikad nije podržavao niti tražio ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije, kako to u javnosti opetovano i neistinito pokušavaju prikazati Andrej Plenković i njegov izborni stožer, poručili su iz stožera Opcija za promjene.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

"Kao što je hrvatskoj javnosti poznato, dr. Miro Kovač usprotivio se među prvima u HDZ-u ratifikaciji tzv. Istanbulske konvencije. U Hrvatskom je saboru, unatoč inzistiranju i pritiscima Andreja Plenkovića, 13. travnja 2018. protiv nje i glasovao", stoji u priopćenju. 

Tvrdi se da glasnogovornik stožera Andreja Plenkovića manipulira sadržajem iznesenim na tiskovnoj konferenciji održanoj 25. studenog 2014. godine, prigodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Tada se Kovač, kao međunarodni tajnik HDZ-a, obratio u ime Predsjedništva stranke i nijednom riječju nije spomenuo ni ratifikaciju ni Istanbulsku konvenciju. 

"U ime Predsjedništva stranke i u ime muškog dijela stranke pridružujem se osudi svakog oblika nasilja nad ženama u društvu. Iskazujem podršku jednakopravnom statusu žena u hrvatskom društvu i vrednovanju statusa žena u hrvatskom društvu", rekao je tada Kovač.

Iz njegova stožera podsjećaju da je Andrej Plenković, bez ikakvih konzultacija na nadležnim stranačkim tijelima, 8. ožujka 2018. godine, na sjednici Vlade Republike Hrvatske, najavio ratifikaciju tzv. Istanbulske konvencije.

"Predsjedništvo stranke o tzv. Istanbulskoj konvenciji raspravljalo je tek 12. ožujka 2018. godine, što najbolje pokazuje koliko Andrej Plenković drži do mišljenja stranačkih tijela i tim je postupanjem podijelio članstvo i biračko tijelo", kaže se u priopćenju, koje potpisuje Silvana Oruč Ivoš, glasnogovornica Opcije za primjene.

Internetska stranica Opcije za promjene

Pokrenuta je i internetska stranica pod nazivom Pobjednički put, na kojoj se traži potpora članova HDZ-a za kandidaturu Kovača, Davora Ive Stiera, Ivana Penave, Milijana Brkića, Tomislava Tolušića i Petra Škorića

"Sadašnje stranačko vodstvo odvelo je HDZ na ideološke pozicije s kojima se mnogi članovi i simpatizeri ne mogu prepoznati. Umjesto demokratskog nadmetanja s ljevicom, stranačko je vodstvo energiju utrošilo u svađama s vlastitim biračkim tijelom. Od Istanbulske konvencije do 'crnog labuda'. Rezultat takvog ideološkog usmjerenja bila je podjela unutar stranke i podjela biračkog tijela", stoji, među ostalim, u tekstu kojim se traži potpora članstva njihovim kandidaturama. 

Dodaje se da će, nakon pobjede na unutarstranačkim izborima, jasno odrediti HDZ kao širi narodni pokret okupljanja državotvornih, pučkih i demokršćanskih snaga, nasuprot lijevim i elitističkim strukturama u politici i društvu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene