Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetila Centar 112

Kosor zadovoljna radom službi unutar DUZS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je u Zagrebu Državni centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Izrazila je zadovoljstvo radom djelatnika DUZS-a, koji koordiniraju rad vatrogasnih, policijskih, medicinskih i službi za spašavanje te imaju godišnje oko 300.000 poziva i nekoliko tisuća intervencija.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

'Razgovarali smo o pregledu učinjenog i mislim da možemo biti zadovoljni radom službi, koje su vezane u sustav iznimno važan za sigurnost. Osobito bih tu istaknula sigurnost Hrvatske kao turističke zemlje, jer sigurno da ljudi koji dolaze u Hrvatske vode računa da i ako se dogodi nešto na kopnu moru i planini, znaju da sustav funkcionira odlično', naglasila je Kosor. Dodala je da se i ovom prigodom zahvaljuje zaposlenicima DUZS-a jer taj posao traži stručnost i predanost, ljubav i požrtvovnost. Poželjela im je da ima što manje posla za sve službe DUZS-a.

Ni u kriznim vremenima neće nedostajati novca

'Sve moje čestitke i ponavljam da za funkcioniranje službe i cijelog sustava ne smije ni u kriznim vremenima nedostajati novca, i to se ni u 2011. neće dogoditi', rekla je premijerka Kosor.

Damir Trut, ravnatelj DUZS-a, istaknuo je kako će se ono što treba DUZS-u (određena oprema i financijska sredstva), u koordinaciji s Vladom RH unijeti u sustav zaštite i spašavanja. Isto tako tijekom 2011., svojom organizacijom, normativom i dokumentima, osposobljavanjem stožera zapovjedništva zaštite i spašavanja te svih sudionika sustava, težit ćemo biti još bolji, dodao je Trut.

Premijerka upoznata s radom djelatnika

Tijekom posjeta DUZS-u premijerka Kosor razgovarala je s djelatnicima Županijskog centra 112 i Državnog centra 112 gdje se osobno upoznala s njihovim radom i tijekom blagdana, a na posebnoj prezentaciji prikazani su joj svi rezultati rada Službe zaštite i spašavanja u prošloj godini.

>> Vatrogasci: DUZS opstruira i blokira vatrogastvo

>> Uručene godišnje nagrade za zaštitu i spašavanje

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) je služba koja priprema, planira i rukovodi operativnim snagama te koordinira djelovanje svih sudionika zaštite i spašavanja ljudi, dobara i okoliša u Republici Hrvatskoj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene