Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zeleno svijetlo iz Bruxellesa

Kosor: Ulazimo u završnicu pregovora s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor koja je danas u gradu Krku otvorila novi Dječji vrtić i jaslice, izvijestila je kako je tijekom svečanosti otvaranja telefonski primila informaciju iz Bruxellesa da je odblokirano jedanaest pregovaračkih poglavlja u pristupnim pregovorima Hrvatske s EU.

'To znači da ulazimo u završnicu pregovora o ulasku u EU', istaknula je premijerka Kosor. U vezi s novim Dječjim vrtićem i jaslicama u Krku, kazala je na svečanosti kako se gradnjom tog objekta ostvaruju mjere Vladine populacijske politike, u kojima uz Vladu RH moraju sudjelovati i gradovi, te županije. Dodala je da se u proračunu za 2010. godinu sigurno neće smanjivati iznosi za programe populacijske politike. Proračun će u ostalim stavkama biti podložan mjerama štednje i potpore domaćem gospodarstvu, kazala je premijerka Kosor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poglavlja 11 i 22 Jandroković u Bruxellesu, RH zatvara dva poglavlja pregovora Slika nije dostupna Napredak u pregovorima Vandoren: Pred Hrvatskom izazvov da dokaže rad na promjenama

Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić rekao je da će Dječji vrtić i jaslice od idućeg ponedjeljka primiti jedanaest odgojnih skupina s oko 200 djece. Zgrada je površine oko 2.200 četvornih metara. Ukupni troškovi gradnje su bili 26 milijuna kuna, od čega je Grad Krk uložio 22 milijuna, a ostatak je pokriven iz državnog proračuna. Autor idejnog rješenja zgrade Dječje vrtića i jaslica je riječki arhitekt Idis Turato, a izvođač radova bila je građevinska tvrtka GP Krk. Uz predsjednicu Vlade na svečanosti su bili i potpredsjednici Vlade, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i regionalnoga gospodarstva Božidar Pankretić, te ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Vrtić i jaslice blagoslovio je krčki biskup Valter Župan. Premijerka i ministri nastavljaju boravak na Krku, gdje će se potpisati sporazum o sufinanciranju razvoja vodoopskrbe Otoka, te će posjetiti pogon DINE kod Omišlja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene