Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka o štrajku i HSLS-u

Kosor: Imamo dovoljnu potporu u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor komentirala je štrajk stjuardesa i mogući izlazak HSLS-a iz koalicije.

Premijerka Jadranka Kosor danas je, odgovarajući na pitanja novinara o mogućem izlasku HSLS-a iz vladajuće koalicije, rekla kako to ne može komentirati jer nema vijesti o odluci. 'Budući da nemamo vijesti s njihova sastanka i da me predsjednik HSLS-a nije obavjestio o namjerama da će izaći iz koalicije teško mi je to komentirati. Darinko Kosor nije nikada ni u jednom trenutku iskazao želju i prijedlog da razgovara o izlasku iz koalicije', rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Štrajk nije nikome u interesu' Mišetić: Uvijek smo otvoreni za pregovore Slika nije dostupna Sindikat tvrdi Sud: Osoblje CA može nastaviti sa štrajkom

>> CA: Pregovori nastavljeni, otkazana trećina letova

'Imamo dovoljnu potporu u Hrvatskom saboru i mislim da neće biti prijevremenih izbora. Ako bi se oni dogodili, mi nećemo završiti pregovore do kraja 2010. ili početkom 2011, a zastao bi i program gospodarskog oporavka i borba protiv korupcije jer to ne bi mogla raditi tehnička vlada', rekla je premijerka.

Ako se dogodi da HSLS izađe iz koalicije, 'sve je to već viđeno i što se tiče HSLS-a nema ništa novoga. Ako se ne dogodi, radit ćemo dalje', rekla je premijerka Kosor odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za novinare održanoj u Dubrovniku na kraju Croatia summita.

Upitana o štrajku u Croatia Airlinesu i pregovorima uprave i sindikata, premijerka je rekla da Uprava treba učiniti sve u okviru mogućega. 'Uprava Croatia Airlinesa treba učiniti sve u okvirima mogućeg, vodeći računa o situaciji u kojoj se nalazimo. Vlada će morati pronaći dodatni novac za tu kompaniju. Na prvom mjestu je očuvanje radnih mjesta, stjuardesa i ostalih, a onda sve drugo. Nadam se kompromisnom rješenju, ali u okviru mogućega', kazala je premijerka Jadranka Kosor. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene