Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba nas ohrabriti'

Kosor: Rast pokazuje da izlazimo iz krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor iz Turske je komentirala vijest o rastu BDP-a od 0,2 posto.

'Mislim da je dobro što nakon šest uzastopnih tromjesječja u kojima smo bilježili pad, u nekima i znatan pad, možemo reći da sada kada se u trećem promjesječju milježi rast, možemo reći da je to dokaz da smo počeli definitivno plivati prema izlasku iz krize i to su prvi, ali dobri pokazatelji', rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zanimljive brojke Pada li ili raste hrvatsko gospodarstvo? Objavljeni su najnoviji podaci Slika nije dostupna Nema kapitalnih investicija Stručnjaci: Rast od 0,8 nedovoljan za nadu u skori oporavak

Kosor kaže kako će iduća godina biti onakva kakvu je Vlada i najavljivali kada je donosila proračun, tj. očekuje rast od 1,5 posto, u godini kasnije 2, a u onoj idućoj 2,5. No, dodaje kako je uvjerena rast može biti i veći ako se realizira, odnosno ako se pokrene veliki dio od 30 investicijskih projekata koje imaju u planu.

Mali rast, ali treba nas ohrabriti da zapnemo

Ovaj nas rast, rekla je, treba ohrabriti. 'To je mali rast, prvi znak, prva kaplja u moru, ali nas treba ohrabriti da zapnemo, prije svega oko provedbe plana gospodarskog oporavka, to je ključ o kojem govori i Svjetska banka i MMF i mnogi drugi', rekla je premijerka i ponovno pozvala sve, kako je rekla, koji mogu pomoći Vladi da to i učine.

Vlada je učinila sve da olakša investiranje u Hrvatskoj Jadranka Kosor 'Na političkoj razini to su oporbene stranke, ali svakako i svi stručnjaci i gospodarstvenici i, ono što je najvažnije, investitori', rekla je Kosor i ustvrdila da je Vlada učinila sve da olakša investiranje u Hrvatskoj te da u Turskoj govori gotovo isključivo o gospodarstvu, mogućnostima investiranja i privlačenju investitora.

>> BDP porastao prvi put od počeka krize

'Mislim da je ovo trenutak koji nam daje za pravo tvrditi da polako, ali sigurno idemo prema izlasku iz krize i oporavku gospodarstva, a onda moramo vidjeti što još sve u strukturi gospodarstva moramo mijenjati, svakako na bolje', zaključila je premijerka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene