Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O ljubljenju

Kosor: Tadić govori seksistički o meni, a mi u RH imamo zakone protiv takvih izjava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor i danas se na upit osvrnula na izjave Borisa Tadića.

Jadranka Kosor rekla je kako je predsjednik Srbije, spominjući ljude koji vole ratne zločince, vjerojatno mislio na neke od svojih ministara. No, rekla je kako je primjetila i neke seksističke izjave od strane predsjednika Srbije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka premijerki? Josipović poručio: Tko ne vidi da smo još u krizi, nije mu mjesto u politici Slika nije dostupna Ne želi komentirati Jeremić nasmijao prisutne: 'Samo me ne pitajte za Jadranku Kosor'

'Tadić zadnja dva dana stalno nešto govori o meni i nešto mi poručuje, kraj svih tih uglednih gostiju i u nazočnosti predsjednika RH Ive Josipovića. Bilo je tu i nekih seksističkih izjava o kojima ću kada ga vidim, npr. ono o ljubljenju i neljubljenju. Mi u RH imamo dva zakona koja sprečavaju seksističke izjave. To je Zakon o sprečavanju diskriminacije i zakon o ravnopravnosti spolova. Tko bi se s kim ljubio, to je zapravo nedopušteno, oba zakona sam ja pisala, pa mogu nešto preporučiti', rekla je Kosor.

Kosor se osvrnukla i na kritike Biljane Borzan iz SDP-a kako je smiješno premijerkino polaganje kamena temeljaca diljem zemlje kad, kako je rekla, već i narod vidi da su to nemogući projekti, kao što ni do sada ništa nije napravljeno. Odgovorila je kako je posao Vlade da radi, a posao oporbe da kritizira i 'cendra'. 'Mi radimo na projektima koje pripremamo po nekoliko godina, a oni se nekada moraju početi i završiti. Nitko mi to pravo neće oduzeti, da obilježavam početak i kraj investicija', poručila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene