Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska u EU

Kosor: Više ništa neće biti kao prije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor je održala novinsku konferenciju na kojoj se obratiti javnosti s cijelim pregovaračkim timom.

Jadranka Kosor je prilikom obraćanja sa cijelim pregovaračkim timom ustvrdila kako je sada trenutak kada se može podvući crta te se zahvalila svima od Jose Manuela Barrosa, Stefana Fuelea do hrvatskih branitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Sad je sve u našim rukama' Dodijeljene povelje Jadranki Kosor i posthumno Ivici Račanu Slika nije dostupna Ekskluzivno Bivši premijeri otkrili u kojeg aktualnog ministra imaju NAJVIŠE POVJERENJA! Iznenađeni?

Premijerka je poručila kako joj nikada nije nestalo vjere da će uspješno završiti ovaj posao pregovora sa Europskom unijom. Istaknula je da smo prva država koja je u pregovorima neke stvari morala rješavati sama te da smo država koja je u sve to ušla s teškim nasljeđem rata. Napomenula je da smo poslije Grčke prva država koja ulazi sama u EU.

Jadranka Kosor ističe da su mnogi procesi sada nepovratno otišli u budućnost. 'Kada smo pokrennuli vlak za Europu bilo je mnogo skretničara koji su pokušavali skrenuti vlak', kazala je premijerka.

Za to što jučer Zoran Milanović jedini nije htio komentirati kraj pregovora Jadranka Kosor je samo rekla kako je to očekivano.

Na upit naše novinarke kako komentira to da se Sanader baš sada vraća u Hrvatsku rekla je da je to pitanje pravosuđa te je još jednom istaknula da više ništa neće biti isto.

Podsjetimo, premijerka se sinoć vratila nakon uzbudljivog posjeta Londonu i britanskom premijeru Davidu Cameronu. Iz Londona se čula telefonski s predjsednikom Europske komisije Jose Manuel Barrosom koji joj je osobno čestitao na povijesnome danu kada je Europska komisija ministarskom Vijeću EU predložila zatvaranje hrvatskih pregovora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene