Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, upitana o tome kada se može očekivati rebalans proračuna i kakav će on biti, rekla je da se o tome još dogovara.


Na pitanje tko će rebalansom najviše izgubiti, Kosor je ustvrdila kako tu nema gubitnika i dobitnika, već je krajnji cilj da 'sve ono što radimo, pa onda i rebalans, mora biti takav da u konačnici, kad izađemo iz krize, na dobitku budu građanke i građani Republike Hrvatske'. Kosor je na novinarska pitanja odgovarala nakon Sjednice Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije. Izvijestila je da je to povjerenstvo, u kojemu su predstavnici relevantnih hrvatskih institucija vezanih uz pitanja kojima se bavi 23. poglavlje, razgovarali o mjerilima za zatvaranje tog poglavlja.

Vezani članci Ministar Pavić na sjednici Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Pavić: "Lex Agrokor spriječio je rebalans proračuna zbog potencijalnih tražbina radnika" Andrej Plenković i Zdravko Marić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Premijer Plenković najavio skori rebalans proračuna i otkrio koje će ministarstvo najviše profitirati

Dogovorili smo da sve institucije i druga tijela, Državno odvjetništvo, USKOK i sudovi, imenuju osobe koje će koordinirati aktivnosti oko mjerila za zatvaranje, što bi u ministarstvima bila najniža razina državnih tajnika, napomenula je Kosor. Najavila je da će se raditi neprekidno jer se do kraja rujna treba završiti velik dio poslova kako bi se uhvatili rokovi do izvješća u listopadu i studenom. S obzirom da smo imali mjerila za otvaranje, vjerujem da ćemo biti uspješni i u mjerilima za zatvaranje, ustvrdila je Kosor. (Hina)