Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor pozvala je danas saborske zastupnike da prihvate njezin prijedlog i potvrde Dražena Bošnjakovića za novog ministra pravosuđa.


Premijerka je sa saborske govornice zastupnicima poručila kako vjeruje da će Dražen Bošnjaković, član HDZ-a, uspješno nastaviti posao dosadašnjeg nestranačkog ministra Ivana Šimonovića, koji odlazi na funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Sedam branitelja pod istragom Slika nije dostupna Sindikat: Ministarstvo diskriminira službenike zatvorskog sustava

Naglasila je da se za Bošnjakovića kao novog ministra pravosuđa odlučila 'jednostavno i lako', budući da je gotovo cijeli svoj radni vijek bio vezan uz pravosuđe, a kao državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa radio je i bio nositelj brojnih zakonskih i drugih mjera iz tog resora.

Napomenula je da je Bošnjaković kao državni tajnik vodio radnu skupinu za racionalizaciju mreže sudova (broj sudova do sada je racionaliziran za više od 35 posto), radio je na na skraćivanju trajanja sudskih postupaka, te na izradi više zakona, poput novog ZKP-a, izmjena Zakona o parničnom postupku, o upravnim sporovima.

Premijerka sigurna da će Bošnjakvić biti iznimno usješan

'Zato vjerujem da će dužnost ministra pravosuđa obavljati odlično', poručila je premijerka Kosor.

Vjeruje, istaknula je, da će na ministarskoj dužnosti nastaviti uspješno raditi na dobrobit hrvatskog pravosuđa, vlade i cijele Hrvatske, na očuvanju pune neovisnosti pravosuđa, u borbi protiv korupcije te na ispunjavanju mjerila za zatvaranja pregovaračkog poglavlja 23. do kraja godine.

'Siguran sam da će u tome biti iznimno uspješan', kazala je premijerka.

Bošnjaković je rođen u Vukovaru 1961., a u Zagrebu je diplomirao pravo. Do ulaska u politiku radio je kao odvjetnik. Na izborima krajem 2003. izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru na listi HDZ-a, a saborski je mandat osvojio i na izborima 2007. Bio je predsjednik saborskih odbora za Ustav i za zakonodavstvo.

Za državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa imenovan je u siječnju 2008. Član je Središnjeg odbora HDZ-a. O prijedlogu za iskazivanje povjerenja Bošnjakoviću kao novom ministru pravosuđa raspravljaju saborski klubovi. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju