Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Djeca zaslužuju bolje uvjete'

Kosor posjetila Odjel dječje onkologije u Klaićevoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade i trajna pokroviteljica Odjela za onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb Jadranka Kosor posjetila je taj odjel i darivala djecu koja se tamo nalaze na liječenju.

Kosor je malim bolesnicima darovala igračke, no za odjel je donijela i posteljinu, poplune i jastuke čega, kako je rekla, uvijek u bolnici nedostaje. Puno djece se ovdje liječi i to od one najmanje, pa sve do 15-godišnjaka i 16-godišnjaka, rekla je Kosor dodajući da je mnoge od njih prilikom svojih dolazaka upoznala, a neku djecu na žalost vidi ponovno. Svima njima zaželjela je puno zdravlja u 2010. godini.

Pročitajte i ovo Ana Brnabić večeras će se obratiti javnosti Poznato koga Vučić razmatra kao nasljednika Ane Brnabić na mjestu premijera Ilustracija Onkološke uputnice Dobra vijest za najteže oboljele: Znatno se ubrzavaju dijagnostički pregledi kod ljudi koji bi mogli imati rak

Godišnje je oko 150 djece u stalnom tretmanu Onkologije, rekao je ravnatelj Klinike dr. Goran Roić, dodajući kako se svake godine primi 75 novootkrivenih slučajeva patologije solidnih tumora dječje dobi što je velika brojka. Onkološki bolesnici nemaju primjeren standard, te bismo željeli nadograditi na starom dijelu tzv. Fischerove zgrade još jednu etažu, čime bi se dobilo petstotinjak novih kvadrata, kako bi uvjeti za smještaj i boravak malih bolesnika i njihovih roditelja bili puno primjereniji. Za taj opsežan zahvat, kako su rekli, potrebna im je pomoć Vlade, te su stoga premijerki Kosor uručili i elaborat o izgradnji novog Onkološkog odjela.

' Djeca zaslužuju bolje uvjete'

Kosor je rekla kako sada još ne može ništa konkretno obećati, no dodala je da može obećati kako će se potruditi da se taj prijedlog ostvari, jer djeca zaslužuju bolje uvjete. Premijerka Kosor, koja je pokroviteljica Odjela za Onkologiju od 2005. godine, dio novca koji je dobila kao predsjednička kandidatkinja koja je ušla u drugi krug, darovala je Onkološkom odjelu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene