Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade i trajna pokroviteljica Odjela za onkologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb Jadranka Kosor posjetila je taj odjel i darivala djecu koja se tamo nalaze na liječenju.


Kosor je malim bolesnicima darovala igračke, no za odjel je donijela i posteljinu, poplune i jastuke čega, kako je rekla, uvijek u bolnici nedostaje. Puno djece se ovdje liječi i to od one najmanje, pa sve do 15-godišnjaka i 16-godišnjaka, rekla je Kosor dodajući da je mnoge od njih prilikom svojih dolazaka upoznala, a neku djecu na žalost vidi ponovno. Svima njima zaželjela je puno zdravlja u 2010. godini.

Vezani članci Ivan Čorkalo Oba roditelja preminule djevojčice potpisala su suglasnost za doniranje organa. Iako su zlostavljali dijete, roditeljska skrb nije im oduzeta Roditelji preminule djevojčice Sudac istrage otkrio strašne detalje: Majci je stavljeno na teret da je pretukla djevojčicu, objavljeno i koliko je trajalo zlostavljanje

Godišnje je oko 150 djece u stalnom tretmanu Onkologije, rekao je ravnatelj Klinike dr. Goran Roić, dodajući kako se svake godine primi 75 novootkrivenih slučajeva patologije solidnih tumora dječje dobi što je velika brojka. Onkološki bolesnici nemaju primjeren standard, te bismo željeli nadograditi na starom dijelu tzv. Fischerove zgrade još jednu etažu, čime bi se dobilo petstotinjak novih kvadrata, kako bi uvjeti za smještaj i boravak malih bolesnika i njihovih roditelja bili puno primjereniji. Za taj opsežan zahvat, kako su rekli, potrebna im je pomoć Vlade, te su stoga premijerki Kosor uručili i elaborat o izgradnji novog Onkološkog odjela.

' Djeca zaslužuju bolje uvjete'

Kosor je rekla kako sada još ne može ništa konkretno obećati, no dodala je da može obećati kako će se potruditi da se taj prijedlog ostvari, jer djeca zaslužuju bolje uvjete. Premijerka Kosor, koja je pokroviteljica Odjela za Onkologiju od 2005. godine, dio novca koji je dobila kao predsjednička kandidatkinja koja je ušla u drugi krug, darovala je Onkološkom odjelu. (Hina)