Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izvijestila je danas da je predložila Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) da se, s obzirom na 'vrlo ozbiljna' nagađanja u medijima o istragama u vezi davanja mita i MOL-a, organizira sastanak predstavnika vlade i Državnog odvjetništva kako bi se vidjelo što vlada eventualno dodatno može učiniti u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.


'Očekujem skorašnji sastanak na kojem ćemo staviti na stol sve činjenice, a vlada je itekako zainteresirana za moguće daljnje korake', rekla je Kosor novinarima nakon današnjeg sastanka s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata. Upitana hoće li istrage vezane uz MOL utjecati na hrvatske odnose s Mađarskom, Kosor je ocijenila kako su ti odnosi izvrsni, kako će se zasigurno i dalje jačati gospodarski i drugi odnosi, dok su, ustvrdila je, politički na odličnoj razini.

Pritom je još jednom zahvalila mađarskom premijeru i vladi na 'svesrdnoj pomoći i prijateljskoj potpori 'u posljednjim metrima hrvatskih pregovora' s Europskom unijom, dodavši da ta njihova pomoć ulazi u povijest Hrvatske. Na pitanje je li već razgovarala s koalicijskim partnerima kada će biti izbori, Kosor je rekla kako se čeka trenutak kada će formalno završiti pregovori za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Komentirajući istraživanje jedne televizijske kuće prema kojemu HDZ-u pada popularnost, dok njoj raste, Kosor je rekla da je naučila puno raditi i da to određuje njezin život. 'U ovako presudnim trenucima, kada se radi veliki i težak posao, iznimno je važno raditi ga na najbolji način, iznad bilo kakvih uskostranačkih i stranačkih interesa, raditi najbolje u interesu države', dodala je. (Hina)

Vezani članci Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Ćorić se ispričao, ali...: ''Bio sam prekidan, nisam mogao odgovoriti, nije to za ostavku'' Slika nije dostupna Kosor o Ini: Poštujemo stečevine EU, ali ovo je specifičan slučaj