Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni interesi

Kosor očekuje sastanak o MOL-u u DORH-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izvijestila je danas da je predložila Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) da se, s obzirom na 'vrlo ozbiljna' nagađanja u medijima o istragama u vezi davanja mita i MOL-a, organizira sastanak predstavnika vlade i Državnog odvjetništva kako bi se vidjelo što vlada eventualno dodatno može učiniti u zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa.

'Očekujem skorašnji sastanak na kojem ćemo staviti na stol sve činjenice, a vlada je itekako zainteresirana za moguće daljnje korake', rekla je Kosor novinarima nakon današnjeg sastanka s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata. Upitana hoće li istrage vezane uz MOL utjecati na hrvatske odnose s Mađarskom, Kosor je ocijenila kako su ti odnosi izvrsni, kako će se zasigurno i dalje jačati gospodarski i drugi odnosi, dok su, ustvrdila je, politički na odličnoj razini.

Pritom je još jednom zahvalila mađarskom premijeru i vladi na 'svesrdnoj pomoći i prijateljskoj potpori 'u posljednjim metrima hrvatskih pregovora' s Europskom unijom, dodavši da ta njihova pomoć ulazi u povijest Hrvatske. Na pitanje je li već razgovarala s koalicijskim partnerima kada će biti izbori, Kosor je rekla kako se čeka trenutak kada će formalno završiti pregovori za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Komentirajući istraživanje jedne televizijske kuće prema kojemu HDZ-u pada popularnost, dok njoj raste, Kosor je rekla da je naučila puno raditi i da to određuje njezin život. 'U ovako presudnim trenucima, kada se radi veliki i težak posao, iznimno je važno raditi ga na najbolji način, iznad bilo kakvih uskostranačkih i stranačkih interesa, raditi najbolje u interesu države', dodala je. (Hina)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene