Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Josipoviću

Kosor o vojnim objektima: Predsjednik nema dobre podatke, zato što ne odlučuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na novinarsko pitanje kako komentira izjavu predsjednika Ive Josipovića koji je prilikom jučerašnjeg obilaska bivšeg vojnog objekta na vrhu planine Ivanščice ustvrdio kako je taj objekt zoran primjer kako propada državna imovina, te apelirao na vladu da se pobrine o sudbini tog i sličnih objekata u Hrvatskoj, premijerka Jadranka Kosor je kazala kako misli da predsjednik nije imao dobre podatke kada je to rekao.

Predsjednik Josipović jučer je o tom objektu na Ivanščici rekao i kako je jedna od mogućih namjena, što inače podupire, da se nekretnina takvog tipa vrati lokalnoj samoupravi jer je velika šteta da tolike godine objekt propada.

'Mislim da predsjednik nije imao dobre podatke kada je to rekao, budući da je vlada u samo posljednje dvije godine na upravljanje jedinicama lokalne uprave i samouprave dodijelila 21 vojarnu u vrijednosti nešto iznad 559 milijuna kuna', rekla je premijerka Kosor.

'Predsjednik, budući da ne mora odlučivati, vjerojatno ne zna - a dakako, vlada to mora znati jer mi moramo donositi odluke, da bilo kakva odluka u tom smislu mora biti provedena kroz sustav, u skladu sa zakonima i, dakako, u mnogim slučajevima mi moramo konzultirati državno odvjetništvo. To je naš posao - radi se o državnoj imovini', kazala je premijerka. (Hina)

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene