Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krojenje izbornih jedinica

Izbori: Kosor svakako želi izbjeći Milanovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor, čini se, pod svaku cijenu želi izbjeći ostanak u istoj izbornoj jedinici sa Zoranom Milanovićem. Na prošlim parlamentarnim izborima ona je bila gubitnik.

Jadranka Kosor i Zoran Milanović dosad su bili nositelji iste izborne jedinice. Nakon prekrajanja, nagađa se, izravno izborno nadmetanje će izostati. Jadranka Kosor bi nakon izmjena izbornih jedinica trebala nositi listu u novoj prvoj jedinici, a Zoran Milanović ostaje nositelj u središtu Zagreba, u novoj 6. izbornoj jedinici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Hrvatska je pomorska zemlja' Kosor: Nastojat ćemo pomorcima olakšati odlazak u mirovinu Slika nije dostupna Odgovor na usuglašavanje HDZ-a Milanović optužio HDZ za izborni inženjering, oni mu poručili da ga je strah

I dok HDZ ne želi govoriti o planiranim odnosima snaga oporba spremno komentira. 'U 16 godina od kad se gospođa Kosor bavi politikom, ona još ni jedne izbore nije dobila, ili ih je izgubila, ili ih je netko drugi za nju dobio', tvrdi Arsen Bauk iz SDP-a.

Politički analitičari poručuju: najzanimljivije i najpoštenije bi bilo da su glavni politički suparnici u istoj izbornoj jedinici, no praksa je postala upravo suprotno. Ivica Račan nosio je zagrebačku, prvu jedinicu, a Ivo Sanader 10., splitsku. Tu je Sanader bio i 2007., a Milanović u Zagrebu. Neovisno o tome tko će gdje biti, predsjednik poziva na oprez i suzdržanost kod mijenjanja izbornih jedinica.

>> Josipović: Oprezno i suzdržano kod prekrajanja izbornih jedinica

'Prvo je pitanje u kojoj mjeri ovako kratko pred izbore to treba raditi, a drugo, ja se nadam da će oni koji jesu predlagatelji izbjeći zamci da rade izborni inženjering i da mijenjaju izborne jedinice na način koji je ne principijelan i koji ne doprinosi pravednim izborima', poručio je predsjednik Ivo Josipović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene