Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić naljutio Banske dvore

'Neobično je da predsjednik preko susreta s diplomatima komunicira s Vladom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednikovo prozivanje naljutilo je Banske dvore. Smatraju ga neinformiranim, a njegove izjave štetnima za državu.

Predsjednikova oštra kritika suradnje Hrvatske s Haškim sudom i to još pred diplomatima Vladu je neugodno iznenadila. 'U najmanju ruku je neobično da predsjednik Hrvatske s vladom odnosno s vlasti u Hrvatskoj koga god pod tim podrazumijevao komunicira preko susreta s diplomatskim zborom u RH, to je u najmanju ruku neobično', kaže potpredsjednica Vlade Jandranka Kosor. Možda je, dodaje, predsjednik nedovoljno informiran. Kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga mogao je dobiti izvješća istrage o nestanku topničkih dnevnika, ali nije ih tražio. Kosor ponavlja kako neki dokumenti postoje, a neki ne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Jandroković odgovorio Mesiću 'Hrvatska u potpunosti surađuje s Haaškim sudom' Slika nije dostupna 'Topnički dnevnici' Mesić kritizira Vladu: Hrvatska ne smije biti talac svoje vlasti

'Što imamo, dajemo - to je logika'

'Ono što imamo dajemo, ono što nemamo ne možemo dati i to je naprosto logika. Vi ne možete predati dokumente koje nemate'. U državnom vrhu očito nema jedinstvenog stava oko suradnje s Hagom. 'Mislim da je dobro čuvati se bilo kakve izjave koja bi nam u ovom trenutku mogla otežati položaj jer, kao što se zna, mi smo tražili i od Raspravnog vijeća mišljenje kako, koliko i da li Hrvatska surađuje', kaže Kosor. I dok predsjednik Mesić javno proziva Vladu za manjak političke volje u suradnji s Haagom, potpredsjednica Vlade tvrdi suprotno. Nikome, dodaje, nije u interesu ometati ulazak Hrvatske u Europsku Uniju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene