Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novogodišnja čestitka

Kosor: Mjesto nam je u razvijenim zapadnim demokracijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor zaželila je danas svim hrvatskim građankama i građanima, u ime vlade i osobno, uspješnu i sretnu novu 2010. godinu.

'Dočekujući godinu u kojoj ćemo obilježiti 20. obljetnicu prvih slobodnih, demokratskih i višestranačkih izbora u Hrvatskoj sa zadovoljstvom i ponosom ističem da smo u ova dva desetljeća ostvarili san mnogih hrvatskih naraštaja', istaknula je u čestitki premijerka Kosor. Podsjetivši da je Hrvatska postala stalnom članicom NATO-saveza i kako kao pouzdan i priznat partner sudjeluje u promicanju mira širom svijeta, predsjednica vlade ocijenila je i da je Hrvatska također važan faktor stabilnosti i sigurnosti u regiji jugoistočne Europe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Jadranu malo toplije Čeka nas hladna Silvestarska noć Slika nije dostupna Uhićeno 219 osoba, ozlijeđeno njih 763 Nova godina: U Tajlandu poginulo 77 ljudi, Francuzi palili aute

'Deblokirali smo pregovore s EU. U Bruxellesu se već piše Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji što jasno pokazuje da smo ušli u samu završnicu povijesnog puta koji će nas vratiti tamo gdje nam je oduvijek mjesto, u krugu najrazvijenijih zapadnih demokracija', stoji u čestitki. 'Svjesni svojih uspjeha na međunarodnom planu, jednako smo svjesni i svih teškoća s kojima se susrećemo i zadataka koji su pred nama', kaže premijerka Kosor istaknuvši da u novoj 2010. godini 'nećemo odstupiti u provođenju naših primarnih ciljeva'.

'Bit ćemo odlučni u jačanju hrvatskog gospodarstva te dosljedni u očuvanju svakog radnog mjesta. Ostat ćemo čvrsti i beskompromisni u borbi protiv svakog oblika korupcije kao i skrbi za najosjetljivije skupine našega društva, umirovljenike, obitelji i nezaposlene. U novoj nas godini očekuje i nastavak reformi potrebnih za izgradnju pravne i socijalne države, Hrvatske bez privilegiranih i nedodirljivih, za vladavinu zakona i rada.' 'Poštovane i drage hrvatske građanke i građani, pozivam Vas da se u 2010. godini okupimo odlučni u daljnjoj izgradnji naše domovine, ohrabreni uspjesima i s optimizmom krenemo u nove izazove', ističe se na kraju novogodišnje čestitke hrvatske premijerke Jadranke Kosor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene