Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno u Saboru

Kosor: Izjava da pola Vlade treba zatvoriti nije igra riječi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor ponovila je kako državni odvjetnik Bajić ima njenu punu podršku te napomenula kako izjava SDP-ove zastupnice Holy nije igra riječi.

Premijerka Jadranka Kosor dala je potporu radu Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića kazavši kako je ona ta koja je predložila da Bajić ponovno obnaša tu dužnost, te izrazila nadu da će se u Hrvatskoj okupiti sve snage za borbu protiv korupcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Moglo se to i ljepše reći' Barba Luka: Ni Tuđman me nije ušutkivao Slika nije dostupna Ne odlazi iz politike Bebić: Lažu da odlazim kako bi oslabili Kosor

>> Holy: Pola Vlade treba zatvoriti da bi se zatvorilo poglavlje 23

Novinari su premijerku Kosor nakon 'aktualnog prijepodneva' u Hrvatskom saboru pitali je li zadovoljna Bajićevim radom. U Sabor je, naime, stiglo izvješće Glavnog državnog odvjetnika o radu Državnog odvjetništva u 2009.

'Ja sam predložila Bajića i ne treba ništa objašnjavati'

'Ja sam predložila Bajića u ovaj mandat, ja sam predložila i obrazlagala zašto, obrazlagala što je do sada napravio, ali isto tako obrazlagala gdje vidim Državno odvjetništvo s njim na čelu u kontekstu borbe protiv korupcije koji je dio programa moje Vlade. Dakle, ja sam ga predložila i mislim da tu ne treba više ništa objašnjavati', kazala je Kosor.

Izrazila je nadu da će doći trenutak kad će, kako je rekla, možda biti moguće okupiti sve snage u Hrvatskoj koje zaista žele odlučnu i potpunu borbu protiv korupcije.

'Jer, kao što ste čuli i danas. Mnogi su načelno za to, ali kad dođe pred njihova vrata i pokuca na njihov prozorčić onda mijenjaju smjer i mijenjaju mišljenje. Ja mislim, bez obzira kome tko iz te vertikale pokuca na prozorčić ili vratašca mora ih otvoriti. Sve stranke moraju imati jednako načelo nedodirljivosti u ovom procesu', dodala je.

Premijerka nije izravno odgovorila je li zadovoljna načinom na koji je danas predsjednik Sabora Luka Bebić vodio 'aktualno prijepodne', kazavši kako je Klub HDZ-a zatražio stanku nakon čega je predsjednik kluba Andrija Hebrang, kako je rekla, objasnio što HDZ smatra da je bilo u raspravi neprilično.

'Predsjednik kluba objasnio je što smatramo da je neprilično u ovoj raspravi i mislim da su stvari nakon toga, što se tiče HDZ-a išle dobro, ali što se tiče oporbenih zastupnika i dalje se nastavilo s diskvalifikacijom', ustvrdila je premijerka.

Osobno smatram, nastavila je Kosor, da nisu prihvatljive riječi predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kako je izjava SDP-ove zastupnice Mirele Holy da pola vlade treba zatvoriti, igra riječi.

'To naprosto nije prihvatljivo. Ne radi se o igri riječi', rekla je Kosor. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene