Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naputovat će se

VIDEO: Kosor pjevala 'Kad si sretan...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što na sve može reći premijerka Jadranka Kosor, nego 'kad si sretan lupi dlanom ti o dlan!' Tako je i zapjevala i to pred kamerama. Ne samo zbog Europe i punjenja proračuna, nego i zato što će se do kraja godine naputovati ide ruskom premijeru Vladimiru Putinu i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Premijerka Jadranka Kosor sreću ne skriva iako će još neko vrijeme proći prije nego kroći u Bijelu kuću. 'Ako i kada bi ovakav poziv uslijedio bila bi više nego zadovoljna, ali zasad takvog poziva nema', potvrdila je Kosor. No pozivnica za službeni posjet Moskvi od prije mjesec dana mogla bi se doznajemo realizirati već do kraja godine. 'To je dobar vjetar u leđa baš gospođi premijerki. Špekulacije su bi li to bilo prije ili ne. Možda i ne bi bilo jer se očito osjeća neka promjena u Hrvatskoj koja se odražava na vanjsku politiku', rekao je Mladen Stanićić sa Instituta za međunarodne odnose. Iako su se njezinom prethodniku kao plus najčešće navodile vanjskopolitičke aktivnosti Kosor u samo tri mjeseca ostvaruje rezultate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isplivalo na površinu Devet najšokantnijih tajni WikiLeaksa Slika nije dostupna Prema Forbesu FOTO: Deset najmoćnijih osoba na svijetu

Lobiranje za plin

Angela Merkel već je osvojena, zato posjet njoj i to već kroz mjesec dana ne čudi kao pozivi Rusije i Amerike. Od 2003. godine kada je kao predsjednik Putin primio Mesića državničkih susreta na relaciji Hrvatska - Rusija nije bilo. Često se govorilo kako je Rusija teritorij Stipe Mesića, a Amerika Ive Sanadera. 'Smiješno je kazati da jedna frakcija drži Ruse, jedna Amerikance. Bit će drugačije, prije će biti da Rusi, Amerikanci, Francuzi, Talijani ovdje nalaze svoje lobiste', rekao je Tonino Picula, bivši ministar vanjskih poslova. Kosor će u Rusiji lobirati za plin i to već početkom ove zime.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene