Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Odluka predsjedništva

Kosor i Šeks maknuti s dužnosti potpredsjednika Sabora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlukom predsjedništva HDZ-a Jadranka Kosor i Vladimir Šeks više neće biti potpredsjednici Sabora.

Klubu zastupnika HDZ-a, doznaje se, sutra ujutro će biti predloženo da Šeksa i Kosor zamijene Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova - 2 Razgovori i pregovori Božinović za Dnevnik Nove TV: "Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

>> HDZ danas odlučuje o Šeksu i Kosor

Za ovakvu su odluku glasali svi članovi Predsjedništva HDZ-a, osim dvoje koji su bili suzdržani. Neslužbeno se doznaje kako su suzdržani bili predsjednica Mladeži HDZ-a Martina Banić i predsjednik utemeljitelja kluba HDZ-a Đuro Perica

'Svatko je mogao reći što misli i prevladao je stav da se njihove funkcije zamijene, da se 'refreša' ekipa. Zbog gubitka parlamentarnih izbora, zbog nepriznavanja parlamentarnog poraza i na kraju i zbog poraza na stranačkim izborima', kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Na pitanje boji li se da će izgubiti dio zastupnika koji su bili skloni Kosor i Šeksu Karamarko je kazao da te podjele ne postoje i da se, osim pozitivnih procesa, ništa dramatično ne događa. Dodao je kako na Kosor i Šeksa i dalje u stranci računaju te da ne strahuju da bi mogli otići i povući dio članstva ili napraviti razdor u stranci.

Šeks i Kosor, iako ovime gube ured i službenog saborskog vozača, od stranke će, neslužbeno se doznaje, dobiti vozača na raspolaganje.

Dugo se raspravljalo, kazao je Karamarko, no glavni argumenti u raspravi su bili da su stranci potrebna osvježenja. 'Ali na način da se moju prethodnicu i g. Šeksa koji je u temeljima ove stranke, na niti jedan način ne obezvrijedi i ponizi. Dapače, bit će ponuđena neka druga rješenja u smislu vođenja nekih odbora i slično'.

Karamarko je potvrdio da se raspravljalo i o slučaju Fimi Medija i stranačkoj taktici pri obrani stranke.

'Nagodba nije isključena, ali HDZ ne može biti na optuženičkoj klupi. Može se u jednom dijelu prihvatiti odgovornost pravne osobe, ali ne krivica. Nikad nikakvu krivicu nećemo priznati jer HDZ nije kolektivno nikoga pljačkao niti je radio malverzacije', kazao je Karamarko.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene