Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jadranka Kosor čestitala je Radi Borić, izvršnoj direktorici Centra za ženske studije, na izboru za jednu od sedam najmoćnijih feministica svijeta Magazina Forbes.


'Razveselila me vijest o Vašem izboru na listu najmoćnijih feministica svijeta Magazina Forbes, kao ključne europske aktivistice i jedne od pokretačica Centra za žene žrtve rata', navodi premijerka Kosor u pismu.

Vezani članci Prosvjedna akcija Stop fundamentalističkom nasilju nad ženama Na Markovu trgu održana prosvjedna akcija "STOP fundamentalističkom nasilju nad ženama" Slika nije dostupna Prijeti mu šest mjeseci zatvora jer se mišljenjem suprotstavio feministicama

Drži kako to ugledno priznanje svjedoči o važnosti djelovanja Rade Borić na području promicanja prava i ravnopravnosti žena u svim životnim aspektima. 'Jedan od najvažnijih čimbenika u postizanju pune ravnopravnosti spolova, borba je protiv nasilja nad ženama i uklanjanje svih oblika diskriminacije žena, i želim Vam čestitati na Vašem nesebičnom, ustrajnom i hrabrom angažmanu u tom kontekstu', piše premijerka.

>> Forbes uvrstio Radu Borić na listu najmoćnijih feministkinja

Izrazila je željenje što rasprave o tim temama često nemaju težinu kakvu bi trebale imati u javnosti, stoga "'ovo priznanje Vama osobno i Vašem radu ima još jednu bitnu dimenziju, a to je podizanje svijesti o iznimnom značaju pitanja prava žena za funkcioniranje društva u cjelini'.

 Magazin Forbes je u sklopu svog izbora najmoćnijih ljudi svijeta objavio sedam najmoćnijih feministica i feminista svijeta, a za izbornicu su pozvali spisateljicu, performericu i aktivisticu Eve Ensler, autoricu Vagininih monologa.

U izabrano društvo uvrštena je i dugogodišnja članica Centra za ženske studije, lingvistkinja i međunarodna aktivistkinja Rada Borić, koja je predstavljena kao ključna europska aktivistica i jedna od pokretačica Centra za žene žrtve rata. (Hina)


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju