Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće davati izjave

Kosor: Bilo bi loše uspoređivati me sa Sanaderom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor i dalje je tema saborskih kuloara, a broj stranačkih kolega, koje su Kosor ''cinkali' HDZ-ovom Sudu časti popeo se na njih 20.

Jadranka Kosor, protiv koje se u HDZ-u priprema stegovni postupak pred sudom časti, rekla je danas kako će se pozivu Visokoga časnog suda odazvati, a do tada više neće davati nikakve izjave o svojem položaju u stranci. "Izjave neću davati do trenutka sazivanja Visokoga časnog suda, za što se pripremam i shvaćam to vrlo ozbiljno", poručila je Jadranka Kosor novinarima u Hrvatskome saboru.

I dalje će, rekla je, dolaziti u Hrvatski sabor, no neće posebno ulaziti u sabornicu da svojim stranačkim kolegama ne čini neprilike. "Bit ću tu, a ući ću i raspravljati ako baš bude neka posebno važna rasprava", objasnila je. Rekla je i kako se nije čula ni s kim iz vodstva stranke te je ponovila da će "biti ono što će biti". "Vidjet ćemo, pričekajmo odluke Visokoga časnog suda", dodala je.

Na pitanje jesu li je razočarali stranački kolege Sunčana Glavak i Ante Kulušić, koji se navode među HDZ-ovcima koji su je prijavili sudu časti, Jadranka Kosor je odgovorila kako nisu, no na pitanje je li to mogla od njih očekivati, bivša predsjednica HDZ-a odgovorila je potvrdno.

Na pitanje je li sudbina HDZ-a da bivši predsjednici stranke postaju i bivši članovi, odgovorila je kako misli da bi bilo loše uspoređivati Ivu Sanadera i nju. "Mislim da bi bilo jako loše uspoređivati primjer bivšeg predsjednika HDZ-a gospodina Sanadera i mene. Sjetite se koji su bili razlozi o kojima smo odlučivali o njegovom isključenju iz stranke. Neću to posebno uspoređivati, komparirati i komentirati", poručila je.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

Inače, predsjednik Suda časti HDZ-a Tomislav Čuljak potvrdio je kako je protiv stranačke kolegice Jadranke Kosor zaprimio čak 20 prijava, a među njima su, u medijima već razotkrivene, prijave Sunčane Glavak i Ante Kulušića.

Glavak: ' Nije HDZ vatrogasno društvo !'

Tko je, a tko ipak nije prijavio bivšu šeficu najveće oporbene stranke, informacija je, koju su ostali HDZ-ovci odlučili - zadržati za sebe. I pridržavati se stranačkog dogovora. HDZ-ova Sunčana Glavak, navodna Kosoričina 'šoping' prijateljica, nije željela potvrditi kako je i ona poslala prijavu. Tek je slikovito rekla.

' Nije HDZ vatrogasno društvo, mi ćemo svoje probleme rješavati unutar stranke.'  Niti Darko Milinović nije bio razgovorljiviji.

' Poznato je kako ja nisam bio u milosti gospođe Kosor, pa sad ako išta kažem, to će ispasti kao da sam jedva dočekao svojih 5 minuta.'

Kosor će na HDZ-ov Sud časti stići s odvjetnikom?

Jadranka Kosor otkrila je pak kako ju ' nije iznenadilo da su me baš oni prijavili, na tu temu nemam što za dodati. Pripremam se za Sud časti.'  Informaciju, koja se pojavila među saborskim izvjestiteljima, kako će se Kosorica na stranačkom Sudu časti pojaviti u pratnji odvjetnika, nije potvrdila, ali ni demantirala.

Kosorica je novinarima rekla i kako će i dalje dolaziti u Hrvatski sabor, no neće posebno ulaziti u sabornicu da svojim stranačkim kolegama ne čini neprilike. 'Bit ću tu, a ući ću i raspravljati ako baš bude neka posebno važna rasprava', objasnila je.

>> Kosor oštro poručila: 'Ne mislim razgovarati s Karamarkom, niti odgovarati pred sudovima'

Na pitanje je li sudbina HDZ-a da bivši predsjednici stranke postaju i bivši članovi, Kosor je odgovorila kako misli da bi bilo loše uspoređivati Ivu Sanadera i nju.

'Sjetite se koji su bili razlozi o kojima smo odlučivali o njegovom isključenju iz stranke. Neću to posebno uspoređivati, komparirati i komentirati', poručila je.

Podsjetimo, HDZ protiv Jadranke Kosor priprema stegovni postupak pred Sudom časti, a 'kap koja je prelila čašu' predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku je njezin zadnji intervju objavljen u političkom tjedniku 'Globus', gdje je, među ostalim, rekla kako je u stranci 'ušutkavaju'.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene