Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje traje

Potopljena Lika: 'Moram non-stop biti u lađi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosinj je i dalje pod vodom. U pomoć ugroženim mještanima stižu pošiljke hrane, obuće, goriva i pitke vode. Cijelo kosinjsko područje i dalje je bez struje i telefona, a mještani su na rubu snaga.

Ovakva poplava u Kosinjskome kraju posljednji put dogodila se prije 30 godina, a seoska imanja, izgledaju kao otoci. Državne institucije tek planiraju kako pomoći ugroženim stanovnicima, a pojedinci su već reagirali i došli pomoći. 'Ovdje sam došao ni po čijem nagovoru, isključivo kao dragovoljac, da bih pomogao ovim ljudima koji su se zatekli u vrlo teškom životnom trenutku', rekao nam je dr. Bojan Glažar, liječnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posjet kardinala Bozanić uručio 50.000 kunapoplavljenom Kosinju Slika nije dostupna Porast vodostaja za 92 centimetra Teško stanje u poplavljenom dijelu Kosinja i Like

I dok jedni razmišljaju o bijegu, drugi su prisiljeni otići, točnije otploviti prema Kosinju. Slavko Jurković već dvadeset dana danonoćno vozi barku, koja je jedina veza Kosinjskoga kraja s kopnom. 'Moram non-stop bit u lađi, ne mogu izaći van iz čamca nikako, uvijek netko zove, iz daljega iz bližega… preuzmi kormilo…, netko zove bliže dalje, uvijek moram biti u čamcu, moram na brzinu nešto pojesti i opet natrag u čamac', kaže Jurković. Ukoliko ne bude novih kiša, topljenja snijega i izlijevanja vode, Kosinjski će kraj još desetak dana biti u vodenome okruženju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene