Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alarmantan porast vodostaja

Poplavljene ceste na kosinjskom području, uvodi se prijevoz čamcem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodostaj rijeke Like na području Kosinja je u alarmantnom porastu. Postoji mogućnost da se ponovi situacija od prije nekoliko godina.

Akumulaciono jezero Kruščica je puno, snijeg se topi, padala kiša, a neke su ceste već pod vodom i ne samo na području Kosinja nego i šireg djela Like. Još su u funkciji neki alternativni pravci, poput makadamskih za hitne slučajeve.

Pročitajte i ovo Posljedice u Dalmaciji Zbraja se šteta Zbrajaju je štete nakon oborina u Dalmaciji: Više od sto intervencija odradili su vatrogasci Dalibor Bišćan, Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice barijera Gradonačelnik Hrvatske Kostajnice o uspješnoj obrani: "Inače bismo znali bdjeti noćima i graditi branu"

Voda je područje toliko poplavila da se od danas uvodi i prijevoz čamcem.

Visoka razina vode u hidro-akomulacijskom jezeru Kruščica uzrokovala je ispuštanju većih količina vode kroz hidroelektranu 'Sklope', piše Lika Online. Nabujao je i Bakovački potok pa su od danas prometno odsječena sela Šušanj i Kosinjski Bakovac.

>> Kosinjska 'žila kucavica' pod vodom

Prema riječima voditelja vodno-gospodarske ispostave za Liku i Primorje Mladena Vodičke, kroz hidroelektranu se trenutno ispušta oko 440 m3 u sekundi, što bi tijekom dana moglo znatno povećati vodostaj rijeke Like u Donjem Kosinju.

Načelnik Općine Perušić Ivan Turić je sa svojom ekipom i danas obišao Kosinjsko područje i od Državne uprave za zaštitu i spašavanje zatražio dva gumena čamca kako bi žitelji prometno odsječenih sela mogli prijeći poplavljenu cestu i stići do Gornjeg Kosinja. Problem većeg dijela sela Kosinjske doline je starosna dob mještana koji učestalo trebaju liječničku skrb. Prošle su godine organizirani patronažni medicinski timovi koji su redovno obilazili vodom odsječena područja Kosinja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene